Έρχεται η βοήθεια στους αγρότες της Αμερικής

Μέχρι και 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν σύντομα να κυκλοφορήσουν στους αγρότες βάσει ενός σχεδίου USDA για την καταπολέμηση των οικονομικών επιπτώσεων του κοροναϊού.

"Δεν αρκεί να καλύψουμε όλη τη γεωργία, αλλά το βλέπουμε ως πρώτο βήμα", δήλωσε ο Andrew Walmsley, διευθυντής των σχέσεων του Κογκρέσου για την Αμερικανική Ομοσπονδία Αγροτικών Γραφείων, η μεγαλύτερη εμπορική ομάδα αγροτών του έθνους.

"Αναμένουμε ότι θα υπάρξει περισσότερη βοήθεια στη συνέχεια."

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλά εργοστάσια συσκευασίας βοείου κρέατος και χοιρινού κρέατος έχουν κλείσει καθώς οι εργαζόμενοι αρρωσταίνουν ή πεθαίνουν από τον ιό. Η Smithfield Foods, για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής χοιρινού κρέατος στον κόσμο, δήλωσε την Κυριακή ότι θα κλείσει ένα αμερικανικό εργοστάσιο επ 'αόριστον λόγω εξάνθησης περιπτώσεων κοροναϊού μεταξύ των εργαζομένων και προειδοποίησε ότι η χώρα κινείται «επικίνδυνα κοντά στην άκρη» σε προμήθειες για παντοπωλεία.

Ορισμένοι γαλακτοπαραγωγοί ρίχνουν επίσης γάλα λόγω της απώλειας των τακτικών αγοραστών τους, και οι εργάτες και τα φορτηγά ελλείπουν, σύμφωνα με το Reuters.

Στο νομοσχέδιο για το ερέθισμα του κορωνοιού, που ονομάστηκε νόμος CARES, οι νομοθέτες διέθεσαν 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια για το USDA για να βοηθήσουν τους παραγωγούς κτηνοτροφίας, μαζί με τους καλλιεργητές φρούτων και λαχανικών και άλλους που πωλούν μέσω των αγορών αγροτών.

Αυτά τα χρήματα είναι ήδη διαθέσιμα στο USDA και αναμένεται να είναι μέρος των χρημάτων που έχουν αξιοποιηθεί στο πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Walmsley και τις άλλες πηγές.

Τα υπόλοιπα αναμένεται να προέλθουν από περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια επί του παρόντος στην αρχή χρηματοδότησης Commodity Credit Corp (CCC) του Τμήματος Γεωργίας.

Ο νόμος CARES πρόσθεσε επίσης 14 δισεκατομμύρια δολάρια στο CCC, αλλά αυτά τα κεφάλαια δεν θα είναι διαθέσιμα μόνο μετά τις 30 Ιουνίου, δήλωσε εκπρόσωπος του USDA.

Το CCC, που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης πριν από έναν αιώνα, έχει επανειλημμένα αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση Τραμπ για δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να αποζημιώσει τους αγρότες και να βοηθήσει τον τομέα λόγω των εμπορικών πολέμων ΗΠΑ-Κίνας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις