Σκρέκας: Σε δύο άξονες θα εξετάσει τι ζημιές  που έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι

Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες κτηνοτρόφους αστήρικτους ενώ βάλλονται από την πανδημία και τα μέτρα που έχουμε πάρει για τον κορονοϊό, τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην ΕΡΤ για την κραυγή αγωνίας με φόντο το εντελώς διαφορετικό φετινό Πάσχα.
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αναδεικνύεται η σημαντικότητα του πρωτογενούς τομέα στην ανάπτυξη και την επάρκεια αγροκτηνοτροφικών προϊόντων, πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε ο κ. Σκρέκας, η το υπουργείο θα κινηθεί σε δύο άξονες για να εξετάσει τι ζημιές έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι και το πώς θα τους στηρίξει. Πρώτον την τιμή πώλησης: Εφόσον δούμε κάμψη, που υπάρχει, θα δούμε πόση θα είναι η μεσοσταθμική μείωση των τιμών φέτος, είπε. Και δεύτερον τα ζώα που δεν θα σφαγούν, τα οποία κόστισαν για να είναι έτοιμα προς σφαγή αλλά δεν σφαγιάστηκαν πιθανώς λόγω μειωμένης ζήτησης.
Για τις λαϊκές αγορές και τον περιορισμό των μετακινήσεων παραγωγών, ο κ. Σκρέκας είπε πως εξετάζεται σε συνεργασία πολλών εμπλεκομένων το πώς θα αποζημιωθούν για τη ζημία που έπαθαν με την υποχρέωση να μην μετακινούνται εκτός του νομού τους.
Θα φροντίσουμε να στηρίξουμε τους μεταφερόμενους παραγωγούς, θα στηρίξουμε και τους αγρότες παραγωγούς στη Θεσσαλία, όπου οι λαϊκές αγορές έκλεισαν μετά το κρούσμα στη Λάρισα, κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις