Η ΕΕ πιέζεται από τη Γερμανία καθώς ζητά υποστήριξη για τους γαλακτοπαραγωγούς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει περαιτέρω πίεση να αναλάβει δράση για να υποστηρίξει τους αγρότες καθώς οι τιμές καταρρέουν για μια σειρά βασικών γεωργικών προϊόντων.

Η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας Τζούλια Κλοέκνερ έστειλε επιστολή στην Επιτροπή της ΕΕ ζητώντας από την ΕΕ να παράσχει οικονομική στήριξη για το κόστος αποθήκευσης για την αποθήκευση γάλακτος σε σκόνη για να βοηθήσει την αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων να ανακάμψει από τις τρέχουσες πιεσμένες τιμές.

Ο υπουργός Γεωργίας της Γαλλίας έκανε παρόμοια κλήση την περασμένη εβδομάδα.

Παρά την προσωρινή αύξηση των πωλήσεων γάλακτος στα σούπερ μάρκετ, το κλείσιμο των εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων μείωσε τη ζήτηση γάλακτος.

Οι εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων της Γερμανίας έχουν επίσης μειωθεί, ανέφερε η Ένωση Γερμανών Αγροτών.

Ο Κλοέκνερ είπε ότι θα πρέπει να διατίθεται ιδιωτικός χώρος αποθήκευσης για την αποθήκευση μη πωλημένου γάλακτος σε σκόνη.

Οι χαμηλότερες γερμανικές εξαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων, ειδικά προς την Ασία, σημαίνουν φόβο για περισσότερες πτώσεις των τιμών, δήλωσε η Κλοέκνερ στην επιστολή της. Είπε ότι άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως το βόειο κρέας, τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρασί, θα πρέπει επίσης να διατηρούνται υπό εντατική παρακολούθηση και να ληφθούν μέτρα στήριξης κρίσεων, εάν χρειαστεί.

Με αποτέλεσμα  οι οργανώσεις αγροτών να απογοητεύονται όλο και περισσότερο με την έλλειψη δράσης της ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις