Κορονοϊός: Βοήθεια από την ΕΕ προς τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την πανδημία στην εκπαίδευση

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2020,οι υπουργοί Παιδείας της ΕΕ αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τις εμπειρίες τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συζήτησαν πιθανές λύσεις για την αξιολόγηση, τη χορήγηση διπλωμάτων και την εγγραφή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Επιτροπή εξήγησε πως κινητοποιεί όλα τα μέσα και τους πόρους που διαθέτει για την παροχή βοήθειας. Μεταξύ άλλων μέσω νέων δυνατοτήτων διαρθρωτικής χρηματοδότησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της μάθησης εξ αποστάσεως και για την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης σε ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος αρμόδια για την καινοτομία, την έρευνα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και τη νεολαία, δήλωσε: «Η κατάσταση που βιώνουμε συνιστά πραγματικό κίνδυνο εκπαιδευτικών ανισοτήτων για τους σπουδαστές και τις οικογένειες που προέρχονται από μειονεκτούντα περιβάλλοντα. Ανταλλάσσουμε βέλτιστες πρακτικές και κινητοποιούμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να αποτρέψουμε τη διεύρυνση του ψηφιακού χάσματος. Επιπλέον, συνεργάζομαι με τις υπηρεσίες μου για την επικαιροποιημένη προετοιμασία του σχεδίου δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση: η τρέχουσα κρίση και τα διδάγματα που αντλήθηκαν θα αποτελέσουν βασικά στοιχεία των συζητήσεών μας». 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις