Σκωτία: Οι αγρότες αισθάνονται ανασφαλείς

Σκωτσέζοι αγρότες αναφέρουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού ως "εκατοντάδες περιπατητές" που δεν θα βλέπουν κανονικά να περιβάλλουν τη γη τους.

Σύμφωνα με μια έκθεση για την Καλημέρα της Σκωτίας, "ο αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που κάνουν βόλτες σε χωράφια θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών".

Η Εθνική Ένωση Αγροτών της Σκωτίας έχει λάβει περισσότερες από 100 καταγγελίες με αναφορές για ανθρώπους που αγγίζουν τις πύλες και τα ζώα τους.

Ο Kerry Clark, ο οποίος έχει ένα αγρόκτημα στο Currie του Εδιμβούργου, δήλωσε στο GMS: «Ο αριθμός των ανθρώπων αυξήθηκε πραγματικά, τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά ευάλωτοι.»

Η κυβέρνηση της Σκωτίας ενημέρωσε τον σκωτσέζικο κωδικό πρόσβασης εξωτερικού χώρου για να πει ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις κατά την πρόσβαση στην ύπαιθρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας πολιτικής της NFU Scotland, Gemma Cooper, δήλωσε: «Η σκωτσέζικη ύπαιθρο παραμένει ανοιχτή και η υπεύθυνη άσκηση μιας ώρας κάθε μέρα αποτελεί κεντρικό σημείο των συστάσεων της κυβέρνησης για το πώς περνάμε από αυτήν την κρίση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις