Έναρξη προγράμματος Προστασίας Καλλιεργειών από χαλάζι

Η εταιρεία 3Δ Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών υλοποιεί  από την Τετάρτη 15 Απριλίου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ το εθνικό πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας με Eναέρια Μέσα για την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών από το χαλάζι στην Κεντρική Μακεδονία σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και στη Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας, Τρικάλων, Λάρισας και Φθιώτιδας

Σε μια περίοδο όπου η οικονομία της χώρας βρίσκεται υπό το σοκ του lock down και αναμένεται πρωτοφανής ύφεση, ο αγροτικός τομέας παραμένει λειτουργικός και η προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα είναι περισσότερη επιβεβλημένη από ποτέ.

Παρά τα πρωτοφανή εμπόδια που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει η εταιρεία όπως:

  1. Το κλείσιμο των συνόρων και τον αποκλεισμό αεροπλάνων της σε ξένες χώρες όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης
  2. Την αναστολή εκπαιδεύσεων από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας
  3. Την καθυστέρηση από την πλευρά της πολιτείας στην έγκριση της υπογραφής της σύμβασης η οποία δόθηκε μόλις 1 ημέρα πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία έναρξης του προγράμματος
  4. Την δυσκολία μετακίνησης του προσωπικού λόγω των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας

που προστέθηκαν στο ήδη επιβαρυμένο από τη φύση της εργασίας αντικείμενο εργασιών, η εταιρεία κατάφερε να υπερβεί όλες τις δυσκολίες και να ενεργοποιήσει σε χρόνο ρεκόρ όλο το σύστημα  που αποτελείται από Μετεωρολογικά ραντάρ, ειδικά τροποποιημένα αεροσκάφη και εξιδεικευμένο προσωπικό.  Το αντικείμενο εργασιών είναι ανάλογο στρατιωτικών επιχειρήσεων, καθώς επί 6 μήνες παρέχεται 24x7 πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα η οποία πραγματοποιείται με κίνδυνο των πληρωμάτων καθώς εκτελούν πτήσεις μέσα σε καταιγίδες.

Με αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε ένα μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας, όπως το κάνουμε ανελλιπώς εδώ και 44 χρόνια μέσα από ποικίλες εφαρμογές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Η 3Δ Α.Ε. Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών είναι από τις πλέον πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στο τομέα της τροποποίησης καιρού από ακραία καιρικά φαινόμενα. Κυρίως χαλάζι αλλά και αύξησης βροχοπτώσεων όπως το πρόγραμμα αύξησης βροχοπτώσεων που υλοποίησε στη Ρουμανία φέτος τον χειμώνα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις