Προστασία, μέτρα αγοράς και οδηγίες εργαζομένων

Προσπαθώντας να αντιμετωπιστεί η επιρροή της επιδημίας COVID-19, χώρες σε ολόκληρη την ΕΕ σκέφτονται όλο και περισσότερο να στραφούν σε προστατευτικά μέτρα, να προωθήσουν τα εθνικά γεωργικά προϊόντα διατροφής και να αποθαρρύνουν τα εισαγόμενα προϊόντα.

Παρατηρήσεις της Επιτροπής σχετικά με τα μέτρα παρέμβασης στις αγορές γεωργικών προϊόντων διατροφής

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχώρησε στην πίεση από τους νομοθέτες της ΕΕ και τη βιομηχανία γεωργικών ειδών διατροφής και ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την αγορά την Τετάρτη (22 Απριλίου), αφού είπε ότι δεν είχαν απομείνει αρκετά χρήματα για την ανάπτυξή τους πριν από μια εβδομάδα.

Η Επιτροπή της ΕΕ προέτρεψε να προστατεύσει τους εργαζόμενους στα γεωργικά τρόφιμα

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για την υγεία των εργαζομένων στον τομέα των γεωργικών ειδών διατροφής ώθησαν τους ενδιαφερόμενους να απαιτήσουν ισχυρότερα μέτρα για την προστασία τους.

Οι γεωγραφικές ενδείξεις βρέθηκαν να διπλασιάζουν την αξία των προϊόντων διατροφής

Τα προϊόντα γεωργικών προϊόντων διατροφής και ποτών των οποίων τα ονόματα προστατεύονται από την ΕΕ ως γεωγραφικές ενδείξεις (ΓΕ) προσφέρουν «σαφές οικονομικό όφελος» για τους παραγωγούς όσον αφορά το μάρκετινγκ και τις αυξημένες πωλήσεις, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (20 Απριλίου) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Timmermans: Η στρατηγική «Farm to fork» καθυστερεί δύο εβδομάδες και όχι μήνες

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Frans Timmermans, διαβεβαίωσε τους ευρωβουλευτές ότι η νέα στρατηγική της ΕΕ για τη διατροφή και τη βιοποικιλότητα ενδέχεται να καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες, αλλά όχι πλέον, μετά την έναρξη της εκτόξευσης μέχρι τις 29 Απριλίου.

 

28 Απριλίου - Η επιτροπή AGRI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεδριάσει όπου θα ψηφίσει σχετικά με τη μεταβατική ρύθμιση για την κοινή αγροτική πολιτική

29 Απριλίου - Θα ανακοινωθεί νέα πρόταση για τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις