Οι αγρότες κάνουν αμβλώσεις χοιρομητέρων καθώς η πανδημία χτυπά τη βιομηχανία κρέατος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες χοίρων κάνουν αμβλώσεις χοιρομητέρων, καθώς η κρίση του ιού κοροναϊού αυξάνει την αμερικανική βιομηχανία κρέατος.

Ορισμένοι αγρότες έχουν καταφύγει σε τέτοια μέτρα, καθώς έχουν περιορισμένο χώρο για να στεγάσουν τα ζώα τους τώρα που η πανδημία έκλεισε περίπου 20 μονάδες επεξεργασίας και σφαγεία στη Βόρεια Αμερική.

Περίπου εννέα παραγωγοί στην Αϊόβα, συμπεριλαμβανομένου του αγρότη Dean Meyer, άρχισαν να κάνουν ευθανασία περίπου 125 νεογέννητα χοιρίδια κάθε εβδομάδα μέχρι να πάρουν ένα διάλειμμα από τις πρόσφατες διαταραχές, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων τη Δευτέρα. Τα μικροσκοπικά πτώματα χοίρων λιπασματοποιούνται, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λίπασμα.

Ένας άλλος αγρότης της Αϊόβα, ο Αλ Βαν Μπεκ, είχε κάνει τους εργάτες του να κάνουν έγχυση σε έγκυες χοιρομητέρες με ένεση, σύμφωνα με το Reuters. 

Αυτοί οι αγρότες δεν είναι μόνοι που αντιμετωπίζουν αυτό που το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τη βιομηχανία κρέατος που προκάλεσε ο κοροναϊός.

Η βιομηχανία χοιρινού κρέατος ξεκίνησε συνομιλίες με ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές για τον ευθανασία χιλιάδων χοίρων εν μέσω ανησυχιών για υπερπληθυσμό σε αγροκτήματα, πιθανώς με αέριο σε κενά κτίρια, ανέφερε τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις