Οι Γάλλοι καλούνται να τρώνε περισσότερο τυρί ως πράξη «Πατριωτισμού»

Λίγες ημέρες μετά το Βέλγιο ζήτησε από τους κατοίκους του να τρώνε τηγανητές πατάτες δύο φορές την εβδομάδα για να στηρίξουν τους αγρότες πατάτας εν μέσω της κρίσης του κοροναϊού, οι πολίτες της Γαλλίας καλούνται τώρα να αυξήσουν την κατανάλωση τυριού.

Για να σώσουν τη διάσημη γηραιά της χώρας, οι γαλακτοπαραγωγοί ζήτησαν από Γάλλους πολίτες να δείξουν τον πατριωτισμό τους για τη χώρα τρώγοντας περισσότερο τυρί.

Σε ένα δελτίο τύπου της γαλλικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων, η Γαλλία Terre de Lait, δήλωσε ότι μετά τον κορανοϊό, η κατανάλωση τυριού στη χώρα έχει μειωθεί κατά 60%, ανέφερε η Telegraph. Αυτή η πτώση των πωλήσεων οφείλεται στο κλείσιμο σούπερ μάρκετ και εστιατορίων καθώς και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Λόγω του κλεισίματος, οι Γάλλοι αγόραζαν μόνο βασικά προϊόντα και σύμφωνα με αναφορές, ο φόβος των μικροβίων προκάλεσε επίσης πτώση στην πώληση των προϊόντων τυροκομικών προϊόντων.

Η Γαλλία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που ζητά από τους πολίτες της να αυξήσουν την πρόσληψη ενός συγκεκριμένου προϊόντος ή πιάτου όπως οι βελγικές πατάτες.


Εκτός από τους γαλακτοπαραγωγούς και τους αγρότες πατάτας, οι οινοπαραγωγοί σε ολόκληρη την Ευρώπη έχουν επίσης πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού. Σύμφωνα με έναν τοπικό ευρωπαϊκό οργανισμό εμπορίου, οι πωλήσεις κρασιού έχουν μειωθεί κατά 35% σε όλη την Ευρώπη με την αξία της να μειώνεται κατά 50%.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις