Βορίδης: Απάντηση  σε επίκαιρη ερώτηση για τη στήριξη των πληττόμενων αιγοπροβατοτρόφων

Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οριζόντιες επιδοματικές πολιτικές αλλά θα συνεχίσει να παρεμβαίνει εκεί που πραγματικά απαιτείται ενίσχυση και υφίστανται και οι προϋποθέσεις. «Το ίδιο θα συμβεί και σε κάθε κλάδο του πρωτογενούς τομέα ο οποίος έχει πληγεί. Ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την τομάτα και τη φράουλα. Συζητάμε όλα τα αιτήματα  τα οποία στηρίζονται σε πραγματικά στοιχεία που αφορούν διαταραχή της τιμής ή διαταραχή της ποσότητας και οφείλονται στον κορωνοϊό» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε σκωπτικά ότι: «Ακολουθούμε ευλαβικά μια συγκεκριμένη μεθοδολογία προκειμένου να στηρίξουμε τους τομείς που επλήγησαν ουσιαστικά, πραγματικά, συστηματικά, αποτελεσματικά. Δεν πετάμε κορώνες όπως ορισμένοι οι οποίοι δήθεν κόπτονται για το τι συμβαίνει στους παραγωγούς, αλλά που στην πραγματικότητα το μόνο για το οποίο κόπτονται είναι να παριστάνουν τους Ηρακλειδείς ανεύθυνα, για να εκμεταλλευτούν την αγωνία των ανθρώπων».

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των κτηνοτρόφων του Τυρνάβου οι οποίοι επλήγησαν από καταρροϊκό πυρετό το 2014, ο κ. Βορίδης τόνισε επιτέλους επιλύεται ένα ζήτημα που σοβούσε επί έξι ολόκληρα χρόνια. 

Δείτε το video  εδώ 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις