Οι Γάλλοι αγρότες προειδοποιούν ότι 5.000 τόνοι τυριών θα μπορούσαν να χαθούν

Η πανδημία ξέσπασε κατά τη διάρκεια της εποχιακής κορυφής της ευρωπαϊκής παραγωγής γάλακτος, με αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης τυριών υψηλής αξίας. Από την αρχή της κρίσης, οι Γάλλοι τυροκόμοι έχουν σημειώσει πτώση των πωλήσεων κατά 60%.

«Υπάρχουν παραγωγοί που αντιμετωπίζουν καταστροφές στις τιμές που είναι καταστροφικές. Σήμερα απειλείται η Γαλλία με 1.000 τυριά », δήλωσε ο Michel Lacoste, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Προσφυγών Ημερολογίου.

Περισσότεροι από 1.000 τόνοι τυριών έχουν ήδη καταστραφεί, παραδοθεί ή λιωθεί και πωληθεί με χαμηλότερο ρυθμό, δήλωσε ο Lacoste, προσθέτοντας ότι οι Γάλλοι τυροκόμοι έχουν χάσει περισσότερα από 157 εκατομμύρια ευρώ από την έναρξη του κλειδώματος.

Η Επιτροπή της ΕΕ πλήρωσε τους Γάλλους αγρότες να αποθηκεύουν προσωρινά περισσότερους από 18.000 τόνους τυριών και τους επέτρεψε να αλλάξουν τις μεθόδους παραγωγής τους για να διατηρήσουν τα τυριά τους για περισσότερο. Ωστόσο, οι αγρότες ζητούν από την ΕΕ να τους πληρώσει για να μειώσει την παραγωγή και όχι να αποθηκεύσει τυρί.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις