Η Αϊόβα βλέπει τους χαμηλότερους αριθμούς χοιρινού κρέατος και επεξεργασίας βοδινού σε μια δεκαετία

Οι αγρότες και οι αγροτικές κοινότητες της Αϊόβα αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις και αβεβαιότητα, καθώς οι διαταραχές στα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος που επηρεάζονται από το COVID-19 έχουν δημιουργήσει εμπόδιο στην αλυσίδα εφοδιασμού με σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για τους καταναλωτές.

Ενώ ορισμένα εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος έχουν ανοίξει εν μέρει, οι επιπτώσεις στην κορυφαία κατάσταση παραγωγής χοιρινού κρέατος στη χώρα εν μέσω της διακοπής της αλυσίδας εφοδιασμού είναι σημαντικές.

Η εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου σημείωσε τη χαμηλότερη εβδομαδιαία σφαγή γουρούνι την τελευταία δεκαετία (2011-2020) και η σφαγή βοοειδών αντιμετώπισε επίσης χαμηλό δεκαετίας για μια εβδομάδα χωρίς διακοπές.

Πριν από την παγκόσμια πανδημία COVID-19, η ζήτηση των καταναλωτών και το επίπεδο παραγωγής χοιρινού και βοείου κρέατος ήταν στα υψηλότερα επίπεδα, με τους αγρότες της Αϊόβα να είναι υπεύθυνοι για σχεδόν το ένα τρίτο της παραγωγής χοιρινού κρέατος στις ΗΠΑ και μια κορυφαία πολιτεία παραγωγής βοείου κρέατος.

Aπό την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου έως την εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου, η εβδομαδιαία σφαγή γουρούνι μειώθηκε κατά περισσότερο από 44% ή σχεδόν 1,3 εκατομμύρια κεφάλι.

Η συμφόρηση στην αλυσίδα εφοδιασμού σε συνδυασμό με έναν αυξανόμενο αριθμό των έτοιμων γουρουνιών για αγορά έχει μειώσει τις τιμές στο σημείο όπου πολλοί χοιροτρόφοι αντιμετωπίζουν σημαντικές απώλειες το 2020 και πέρα από τη συνέχιση ενός οκταετούς οικονομικού κέντρου για τους αγρότες της Αϊόβα.

Κοιτώντας πίσω στην εβδομάδα που έληξε στις 2 Μαΐου 2020, η συγκομιδή βοοειδών μειώθηκε κατά 260.000 κεφαλές από την εβδομάδα που έληξε στις 28 Μαρτίου.

Η κλιμάκωση της επεξεργασίας κρέατος ανάγκασε ορισμένους παντοπωλείους, εμπόρους λιανικής και αλυσίδες γρήγορου φαγητού να περιορίσουν ή να περιορίσουν τις αγορές των καταναλωτών λόγω των διαταραχών της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις