Νέα πλατφόρμα για τους αγρότες, greekfarms.gov.gr

Μία σύγχρονη εξελιγμένη ψηφιακή υπηρεσία, η οποία απευθύνεται στους αγρότες, και μέσω αυτής απλοποιούνται χρονοβόρες έως τώρα διαδικασίες, ενώ διευκολύνει τις συνεργασίες και την οικονομική-εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών εγκαινιάζεται για τους αγρότες.

Με αφορμή την λειτουργία της πλατφόρμας greekfarms.gov.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το πρωί σε μία πρότυπη αγροτική μονάδα παραγωγής στον Αυλώνα Αττικής, που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στην λειτουργία της.  

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Κώστα Σκρέκα, επισκέφθηκε την αγροτική μονάδα του Χρήστου Ζαγάρη, ο οποίος ανακηρύχθηκε από την αγροτική εφημερίδα Agrenda αγρότης της χρονιάς για το 2019, συζήτησε μαζί του αλλά και με εργαζόμενους για τα προβλήματα του κλάδου σχετικά με την παραγωγή και τη διάθεση των προϊόντων τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ άκουσε τις προτάσεις τους για τις πρωτοβουλίες που θα ήθελαν να αναληφθούν από την κυβέρνηση για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας, σε συνδυασμό με την μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, αναδεικνύεται ως ένας από τους μοχλούς οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ενώ εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στο τεχνολογικό/ ψηφιακό άλμα που συντελείται σταδιακά.

Επισήμανε επίσης την ενίσχυση του κλάδου με ένα καταρχήν ποσό 150 εκατομμυρίων ευρώ, προσθέτοντας πως θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους παραγωγούς για να τους στηρίξει και στο άμεσο μέλλον προκειμένου να αντιμετωπίσουν οι επιπτώσεις που αφήνει πίσω της η πανδημία.

Εξέφρασε, ακόμη, τις ευχαριστίες του προς όλους τους παραγωγούς της χώρας, καθώς στη διάρκειά της υγειονομικής κρίσης συνεχίστηκε απρόσκοπτα η λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας και δεν σημειώθηκε καμία έλλειψη προϊόντων, ενώ ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του αγροκτήματος και ενημερώθηκε για τον τρόπο ανάπτυξης και παραγωγής των τροφίμων.

Απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκρέκα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η επιτυχία της εφαρμογής των συγκεκριμένων ψηφιακών εργαλείων θα κριθεί «από το πώς θα την αγκαλιάσουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι, έτσι δεν είναι;» και απευθυνόμενος στους παραγωγούς συμπλήρωσε:

 «Εμείς δίνουμε την πλατφόρμα, αλλά πιστεύω ότι, ειδικά για πιο μικρούς παραγωγούς - εσείς είστε πολύ μεγάλοι, έχετε σταθερό πελατολόγιο, φαντάζομαι- αλλά για πιο μικρούς παραγωγούς, για πιο μικρούς πελάτες, η πλατφόρμα αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως και έχει πολύ μεγάλη σημασία να μπορούμε να διαφημίζουμε ενιαία εκτός Ελλάδας όλο τον πλούτο της πρωτογενούς μας παραγωγής».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σημείωσε: «Νομοθετούμε το ότι θα διατηρείται το επίδομα ανεργίας σε όσους ανέργους επιλέξουν να εργαστούν σε αγροτικές εργασίες. Θα παίρνουν επομένως και τον μισθό τους από την αγροτική εργασία και θα παίρνουν και το επίδομα».

Αναφερόμενος σε αυτό ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η φιλοσοφία μας είναι αυτή: θέλουμε να επιδοτήσουμε την εργασία και όχι την ανεργία» και συμπλήρωσε: «Κάνουμε ένα πρώτο βήμα στον πρωτογενή τομέα. Τι σημαίνει αυτό; ότι στην ουσία θα έχεις ένα μεγαλύτερο εισόδημα. Το επίδομα ανεργίας το οποίο δεν χάνεται συν το ημερομίσθιο, τις απολαβές τις οποίες θα σου δώσει ο παραγωγός. Και ελπίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε λίγο και τη φιλοσοφία».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις