Εγκλωβισμένα στο Φαράγγι της Σαμαριάς δύο μουλάρια

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δύο εγκαταλελειμμένα μουλάρια που έχουν εγκλωβιστεί στο φαράγγι της Σαμαριάς, μετέφερε ορειβάτης στον Σύλλογο η «Προστασία των ζώων».

Τα ζώα παρέμειναν εκτεθειμένα όλο το χειμώνα κάτω από κακές καιρικές συνθήκες και χωρίς τη δυνατότητα εύρεσης τροφής, ενώ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, το ένα ζώο είναι σκελετωμένο και σε κακή κατάσταση, όπως διαπιστώνεται και από τις φωτογραφίες που προκαλούν μόνο θλίψη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Αρμόδιος φορέας για την ευζωία των συγκεκριμένων ζώων είναι η Διεύθυνση Δασών Χανίων και από ότι γνωρίζαμε,κάθε χειμώνα που ο Δρυμός παραμένει κλειστός, μεταφέρονται σε ειδικό χώρο στα Χανιά.

Για ποιο λόγο τα δύο ζώα παρέμειναν εγκλωβισμένα στο κλειστό φαράγγι κοντά στην έξοδο του φαραγγιού σε ένα πολύ στενό σημείο που ονομάζεται «Πόρτες»;
Τόσα χρόνια προσφέρουν αγόγγυστα τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες τουρίστες που έχουν ανάγκη και φέτος παρέμειναν ξεχασμένα στο έλεος του καιρού.

O σύλλογός μας έστειλε επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης Στρατηγό κο Ρουτζάκη, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση.
Επειδή το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό και απειλείται σοβαρά η ζωή των ζώων, αιτηθήκαμε τις νόμιμες ενέργειές για την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνσή τους και τη μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο,την εξέτασή τους από κτηνίατρο αλλά και την εφαρμογή της νομοθεσίας καθώς η εγκατάλειψή τους και η έκθεσή τους σε κίνδυνο αποτελεί παθητική κακοποίηση πόσο δε μάλλον όταν απειλείται η ζωή τους»

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις