Κτηνοτροφία: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις Βορίδη για την ενίσχυση

Σύμφωνα με πληροφορίες της , σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υπουργού Μάκη Βορίδη και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και θα καθορισθεί ο τελικός τρόπος θα ενισχυθούν οικονομικά οι Κτηνοτρόφοι από το κονδύλι των 150 εκ ευρώ που διέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την ενίσχυση κλάδων του Πρωτογενούς τομέα που επλήγη από τον κορονοϊό.
Κατά πάσα πιθανότητα μέχρι την Παρασκευή θα έχουν γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο Υπουργό, Μάκη Βορίδη.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Αθανάσιο Λουκουμακιά, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τρία σενάρια για την στήριξη των Κτηνοτρόφων.
Σύμφωνα με αυτά
Α) Αποζημιώσεις μέσω τιμολογίων που έχει ο Κτηνοτρόφος
Β) Αποζημιώσεις σύμφωνα με όσοι λαμβάνουν Συνδεδεμένη ενίσχυση και έχουν παραδώσει γάλα
Γ) Να πάρουν όλοι οι Κτηνοτρόφοι ενίσχυση οικονομική 7 ευρώ το ζώο(ανά κεφαλή).

Οι απόψεις διίστανται και μεταξύ των Κτηνοτρόφων, οι οποίοι άλλοι υποστηρίζουν πως μέσω τιμολογίων είναι πιο σωστό να λάβουν οικονομική ενίσχυση, ειδικά όσοι επλήγησαν από τον κορονοϊό. Κατά τους ίδιους Κτηνοτρόφους, δεν είναι δίκαιοι να λάβουν ενίσχυση μόνο όσοι παραδίδουν γάλα, γιατί πολλοί δεν το κάνουν, ειδικά σε ορεινές περιοχές.
Άλλοι Κτηνοτρόφοι υποστηρίζουν πως θα ήταν καλό να δοθούν οικονομικές ενισχύσεις ήσσονος σημασίας-de minimis-.
Με αυτόν τον τρόπο όμως εξαντλεί το όποιο αποθεματικό υπάρχει από πλευράς χρημάτων ΕΕ και δεν θα έχει να δώσει αν προκύψει κάτι άλλο
Ο κ. Λουκουμακιάς ανέφερε πως το ποσό είτε με τον ένα τρόπο, είτε με τον άλλο, είναι της τάξης των 75 εκ ευρώ, που καλύπτει τους Κτηνοτρόφους.

Το μήνυμα πάντως που όλοι πρέπει να εμπεδώσουμε ως αγοραστικό κοινό, -και όχι μόνο-ειδικά τώρα με την σταδιακή άρση των περιορισμών, να προτιμήσουμε τα Ελληνικά τοπικά προϊόντα και τους Έλληνες παραγωγούς!

Δείτε επίσης