Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας για τις αποζημίωση των αγροτών

Σε ανακοίνωσή του, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Η Ενότητα» (μπλόκο Γυψοχωρίου). επισημαίνει:

«Η καταστροφή από τις περσινές χαλαζοπτώσεις σε αρκετές περιοχές του Νομού Πέλλας ήταν ολοκληρωτική. Όλοι τότε (Ιούνης 2019), υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, μεσούσης προεκλογικής περιόδου, σπρώχνονταν για το ποιος θα υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματά μας για άμεση καταγραφή της ζημιάς και για δίκαιη αποζημίωση αυτής.

Το παραμύθι τους συνεχίστηκε μέχρι και πριν από λίγο καιρό, που τόσο οι βουλευτές της κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του νομού, με κοινοβουλευτικές "ενέργειες" διεκδικούσαν την άμεση αποπληρωμή του 100% της ζημίας μας όπως επίσης και συμψηφισμό των εισφορών των αγροτών. Οι μάσκες όμως έχουν πέσει εδώ και χρόνια! Ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας έχει αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του. Πριν τον κ. Βορίδη ήταν ο κ. Αποστόλου, λίγο πιο πριν ο κ. Καρασμάνης και παλαιότερα ο κ. Τσαυτάρης. Το έχουμε πλέον καταλάβει. Τα πρόσωπα αλλάζουν, όμως οι αγροτικές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες και είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ.

Φτάνει πια. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο.

Το καζάνι έχει ήδη ξεχειλίσει και το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτές τις ένθεν και ένθεν επιστολές είναι να προκαλείται μεγαλύτερος εκνευρισμός. Ούτε που να το σκέφτεστε να εφαρμόσετε την εισήγηση των τεχνοκρατών που εισηγούνται την παρακράτηση του 35% του καταβληθέντος ποσού, που εκκρεμεί, για μελλούμενες εισφορές υπέρ ΕΛΓΑ για το έτος 2020 και 2021! Είναι αυτό που λέει ο λαός μας..."από εκεί που μας χρωστούσαν, μας έφαγαν και το βόδι".

Οι βιοπαλαιστές αγρότες βρισκόμαστε στα όρια της εξαθλίωσης. Με αγωνία περιμένουμε αυτά τα χρήματα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την καλλιεργητική περίοδο. Έχουμε μπροστά μας μια σειρά από καλλιεργητικές εργασίες που χρειάζονται χρήμα (αραίωμα, ψεκασμοί, ποτίσματα, συγκομιδή). Τους προειδοποιούμε, ούτε να το σκέφτονται! Θα μας βρουν μπροστά τους, αν τολμήσουν να παρακρατήσουν τα χρήματά μας, που έτσι και αλλιώς είναι ψίχουλα, σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να πάρουμε, βάσει της πραγματικής ζημιά που είχαμε. Σπείρατε ανέμους, ετοιμαστείτε να θερίζετε θύελλες. Εμείς γνωρίζουμε καλά και από σπορά και από αλώνια, εσείς να δούμε πού θα κρυφτείτε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που ως γνωστόν δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ.

Δεν θα επιτρέψουμε να ετοιμάσετε το έδαφος προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα που θα ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν θα σας περάσει!

Διεκδικούμε - απαιτούμε να αλλάξει άμεσα ο απαράδεκτος κανονισμός του ΕΛΓΑ, αποκτώντας πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ώστε να αποζημιώνονται γρήγορα οι αγρότες για το 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο και ταυτόχρονα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας στην περιοχή της Πέλλας, αλλά και γενικότερα στην Κ. Μακεδονία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

Εμείς εδώ θα είμαστε και θα διεκδικούμε όλα αυτά που δικαιούμαστε, γιατί πάνω από όλα είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις