Η συνάντηση των υπουργών γεωργών της ΕΕ πρέπει να επικεντρωθεί στους κτηνοτρόφους

Ο Charlie McConalogue, εκπρόσωπος της Fianna Fáil για τη γεωργία, τα τρόφιμα και τα θαλάσσια προιόντα, σημείωσε ότι τα προηγούμενα μέτρα που έλαβε η ΕΕ δεν θα είναι αρκετά για να στηρίξουν τους αγρότες βοείου κρέατος κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

«Την Τετάρτη, οι υπουργοί γεωργίας από όλη την Ευρώπη θα συγκεντρωθούν μέσω τηλεδιάσκεψης για να συζητήσουν τον καλύτερο τρόπο στήριξης των ενδιαφερομένων στον τομέα, καθώς η διαταραχή που προκλήθηκε από το ξέσπασμα του κοροναϊού συνεχίζεται», δήλωσε ο McConalogue.

«Ο Υπουργός Michael Creed πρέπει να συνεργαστεί με ομοειδή κράτη για να ασκήσει πίεση στην Επίτροπο για να επιτύχει αυτήν την άκρως αναγκαία αύξηση της στήριξης στον τομέα του βοείου κρέατος», υποστήριξε ο McConalogue.

«Πιστεύω ότι η επιτροπή πρέπει να ανακοινώσει χρηματοδότηση για διαταραχές της αγοράς και έκτακτα μέτρα ενίσχυσης σύμφωνα με τα άρθρα 219 και 221 του κανονισμού για την κοινή οργάνωση αγοράς της ΚΑΠ. Χωρίς αυτό το μέλλον του τομέα φαίνεται ζοφερό », προειδοποίησε ο εκπρόσωπος της Fianna Fáil.

Σε άλλες ειδήσεις της ΕΕ, η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άκουσε χθες, Δευτέρα, 11 Μαΐου, ότι η περιβαλλοντική αειφορία της γεωργίας πρέπει να συμβαδίζει με την οικονομική βιωσιμότητα, ώστε να διασφαλιστεί η επισιτιστική ασφάλεια.

Αυτό ήταν το μήνυμα που είπαν πολλοί ευρωβουλευτές στην Ευρωπαϊκή Επίτροπο για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής, η οποία περιελάμβανε συζήτηση για τη γεωργία μετά το Covid-19 - και άγγιξε θέματα όπως τα σχέδια μείωσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων και τη διατροφική επισήμανση.

Ορισμένοι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την άποψη ότι η στρατηγική «Farm-to-Fork», που πρόκειται να αποκαλυφθεί την Τετάρτη 20 Μαΐου, «δεν πρέπει να υπονομεύσει την ικανότητα των αγροτών να παράγουν ποιοτικά αλλά προσιτά τρόφιμα για όλους στην ΕΕ».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις