Αύξηση στις πωλήσεις καρπουζιών στη Μέση Ανατολή

Το καρπούζι, ένα μοναδικό θρεπτικό φρούτο με γλυκό υδατοδιαλυτό ροζ και κόκκινο πολτό, άρχισε να βγαίνει στις αγορές μετά τη χαλάρωση του περιορισμού των οικονομικών δραστηριοτήτων, δημιούργησε μια ελπίδα ελπίδας για τους αγρότες που έχουν πληγεί από το κλείδωμα να κερδίσουν όμορφα κέρδη.

Το καρπούζι είναι επίσης γνωστό ως ένα μοναδικό φρούτο της θερινής περιόδου με μεγάλη ποσότητα ευχάριστου χυμού νερού. Τα αιτήματά του είχαν αρχίσει να διογκώνονται στο Khyber Pakhtunkhwa με αύξηση της θερμοκρασίας, δημιουργώντας έτσι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους άνεργους εργαζόμενους να κερδίσουν σημαντικό κέρδος στην επικερδή αγορά του Peshawar.

Η επιχείρηση του καρπουζιού αναπτύσσεται σε κορυφαίες αγορές φρούτων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Chamkani, Gulbahar, Hashtnagri, Firdus, Nothia και Tehkal. Τα φρούτα μεταφέρονται από την Πουντζάμπ, το Σιντ και τις νότιες περιοχές της KP.

Η χαλάρωση στο κλείδωμα λόγω COVID-19 δεν έχει μόνο θετικό αντίκτυπο στην πώληση εποχιακών καρπουζιών, αλλά έχει επίσης προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης σε χιλιάδες καθημερινά, μικρούς και οριακούς αγρότες για να κερδίσουν τα προς το ζην για τις οικογένειές τους.

Η ιστορία αποκαλύπτει ότι η καλλιέργεια καρπουζιού ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Αφρική πριν από περίπου 5000 χρόνια και αργότερα έφτασε στην Αίγυπτο και την Ευρώπη και τον 7ο αιώνα. Εντυπωσίασε επίσης τους ανθρώπους της ηπείρου. Μετά τη δημιουργία του Πακιστάν, η καλλιέργεια των καρπουζιών ξεκίνησε αρχικά στο Σιντ και το Πουντζάμπ και αργότερα στο KP και το Μπαλουκιστάν κυρίως για οικιακή κατανάλωση.

Στο Πακιστάν, το 55,87% της παραγωγής παρήχθη στο Πουντζάμπ, το 21,29% στο Μπαλουχιστάν, το 10,29% στο Σιντ και το 11,84% στο KP. Τα φρούτα είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων της KP που είχαν γίνει το αγαπημένο τους φρούτο κατά τη διάρκεια του Iftar, του δείπνου και των πάρτι με φαγητό.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας, Μουράτ Αλί, δήλωσε ότι πάνω από 1.200 παραλλαγές καρπουζιού καλλιεργούνται σε περισσότερες από 96 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Πακιστάν. Η παραγωγή του ξεκινά τον Απρίλιο και συνεχίζεται μέχρι τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρη τη χώρα λόγω της εύφορης γης που είναι κατάλληλη για καλλιέργεια, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις