To NFU καλεί τους βουλευτές να υποστηρίξουν τη γεωργία

Το NFU του Ηνωμένου Βασιλείου συγκάλεσε έναν εκτεταμένο συνασπισμό οργανώσεων γεωργίας, περιβάλλοντος και καλής διαβίωσης των ζώων για να γράψει και στους 650 βουλευτές για να τους παροτρύνει να διασφαλίσουν ότι το νέο γεωργικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει ζωτικές διασφαλίσεις για την ασφάλεια των τροφίμων, την καλή διαβίωση των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο συνασπισμός NFU πιέζει για το νέο νομοσχέδιο να συμπεριλάβει διασφαλίσεις που διασφαλίζουν ότι οι εισαγωγές τροφίμων στο Ηνωμένο Βασίλειο από μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες πληρούν τα ίδια υψηλά πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων και προστασίας του περιβάλλοντος όπως αναμένεται από τους παραγωγούς τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το νομοσχέδιο επιστρέφει για τα τελικά στάδια του στις 13 Μαΐου πριν ξεκινήσει το House of Lords. Θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση και μετασχηματισμό της βρετανικής γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων από το 1945.

Η επιστολή προς τους βουλευτές τους ζητά να μιλήσουν για τη βρετανική τροφή και τη γεωργία στη σημερινή συζήτηση της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η επιστολή αναφέρει: «Η σημερινή συζήτηση έρχεται σε μια στιγμή που, λόγω του Brexit, επανεξετάζουμε ριζικά την εμπορική μας σχέση με εταίρους στην ΕΕ και σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμπίπτει επίσης με μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις που αντιμετώπισε ο κόσμος σε μια γενιά με τη μορφή του κοροναϊού, και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της βιοποικιλότητας μειώνονται.

Σας παροτρύνουμε να εκμεταλλευτείτε αυτήν την τελευταία ευκαιρία για να διασφαλίσετε ότι το νομοσχέδιο διασφαλίζει ζωτικές διασφαλίσεις για τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας των τροφίμων, καλής διαβίωσης των ζώων και προστασίας του περιβάλλοντος που η βρετανική κοινή γνώμη εκτιμά τόσο πολύ.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι εισαγωγές γεωργικών τροφίμων παράγονται σε τουλάχιστον ισοδύναμα πρότυπα περιβάλλοντος, καλής διαβίωσης των ζώων και ασφάλειας των τροφίμων με εκείνα που απαιτούνται από τους παραγωγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συμφωνούμε όλοι ότι μια εμπορική πολιτική που υπονομεύει τους αγρότες μας θα σημαίνει έναν κοινό στόχο ενός πιο ευημερούμενου, βιώσιμου και φιλικού προς τη φύση τομέα τροφίμων και γεωργίας θα καταστεί πολύ πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Και το Ηνωμένο Βασίλειο θα χάσει την ευκαιρία να δείξει το στάβλο του ως σοβαρό για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου αποτυπώματος.

Υπάρχουν αρκετές τροπολογίες που πιστεύουμε ότι η ένωση πρέπει να υποστηρίξει. Οι βουλευτές δεν πρέπει να χάσουν αυτήν την τελευταία ευκαιρία. Η τροποποίηση του νομοσχεδίου για να κατοχυρωθεί η σημασία του εμπορίου τροφίμων, αλλά μόνο όταν πληρούνται τα υψηλά πρότυπα παραγωγής, θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να είναι τυπικός φορέας για βιώσιμη παραγωγή και φιλική προς το κλίμα γεωργία σε όλο τον κόσμο.

Εάν η βρετανική γεωργία πρόκειται να αντιμετωπίσει το μέλλον ως ζωτικό στρατηγικό τομέα, παράγοντας την τροφή που τρώμε και ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, της επισιτιστικής ασφάλειας και των υψηλών προσδοκιών του βρετανικού κοινού σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα εκτρεφόμενα ζώα και την άγρια ​​ζωή μας, Ο Μπιλ δεν πρέπει να υπονομεύσει αυτόν τον ίδιο στόχο επιτρέποντας σε εισαγωγές τροφίμων που δεν ανταποκρίνονται στα υψηλά ιδανικά του.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις