Μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών του Δήμου Ελασσόνας

Οι δημοτικές παρατάξεις «Ολύμπου Πολιτεία-Πύλη Ανάπτυξης» με επικεφαλής τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και «Ένας Δήμος για Όλους» με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο κ. Δ. Καρανίκα συνεδρίασαν την Τρίτη 12 Μαΐου 2020 και αποφάσισαν ομόφωνα να καταθέσουν προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας μία ευρεία δέσμη μέτρων για την οικονομική ελάφρυνση κοινωνικών ομάδων και επιχειρήσεων που έχουν πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα οικονομικών ελαφρύνσεων περιλαμβάνει σημαντική στήριξη επαγγελματιών, εργαζομένων, αγροτών και ευπαθών ομάδων, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις των περιορισμών λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της αναστολής λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.α.

Προκειμένου να υποστηριχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Δήμο Ελασσόνας, οι οικογένειες των εργαζομένων και οι ευπαθείς ομάδες που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη νέα δημοσιονομική ύφεση που πλήττει κατά κανόνα τους πιο αδύναμους, ο Δήμος Ελασσόνας αναδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο, εξαντλώντας τις οικονομικές και επιχειρησιακές του δυνατότητες.

Αγρότες (γεωργοί – κτηνοτρόφοι)

  • Μείωση κατά 30% των τελών άρδευσης σε όλες τις εκμεταλλεύσεις

Μείωση δημοτικών τελών σε ειδικές κατηγορίες (με εισοδηματικά κριτήρια) 

  • Άτομα με αναπηρία – μείωση κατά 30-50% για όσο χρόνο διαρκεί η αναπηρία
  • Πολύτεκνες οικογένειες – μείωση κατά 20-50% έως την ενηλικίωση
  • Τρίτεκνες οικογένειες – μείωση κατά 30% έως την ενηλικίωση
  • Μονογονεϊκές οικογένειες – μείωση κατά 25% έως την ενηλικίωση
  • Οικογένειες με 2 συζύγους μακροχρόνια άνεργους  – μείωση κατά 50% έως την έναρξη απασχόλησης
  • Νέοι επιτηδευματίες – μείωση κατά 20% για τα 2 πρώτα έτη
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις