Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου: Επιστολή στον Υπουργό για τις εκτιμήσεις των ζημιών του παγετού

Επιστολή με Θέμα: «Αίτηση τήρησης ορθών διαδικασιών εκτιμήσεων ζημιών παγετού 2020 στην περιοχή Αμυνταίου» έστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη ο Αγροτικός Σύλλογος Αμυνταίου. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Διάμαντω Κρητικού στην επιστολή της «στην περιοχή Αμυνταίου κατά το διάστημα της ανθοφορίας όλων των οπορωφόρων δένδρων, από 15 Μαρτίου ως και 10 Απριλίου, είχαμε ανοιξιάτικους παγετούς με αποτέλεσμα τον παγετό αλλά και την κακή καρπόδεση.

Ο ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποδέχεται ξεκάθαρα το ζημιογόνο αίτιο που εντάσσεται στους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο και εκτιμήσεις ανά αγροτεμάχιο να λάβουν την αποζημίωσή τους.

Σε προηγούμενη περίπτωση, πριν τρία χρόνια, ήρθαν τον επόμενο χειμώνα για εκτίμηση με τη δικαιολογία πως δεν είχαν προσωπικό να στείλουν στα χωράφια και τα οικονομικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς της περιοχής μας ήταν καταστροφικά.

Κύριε Υπουργέ, είναι απολύτως αναγκαίο να παρέμβετε άμεσα, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών, να δοθεί η απαραίτητη προθεσμία στους παραγωγούς, ώστε να δηλώσουν τα κτήματά τους, κι αφού γίνει η εκτίμηση, να λάβουν το ποσοστό ζημιάς και την αποζημίωση που δικαιούνται, τίποτα παραπάνω, αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτό που μας αναλογεί».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις