Αγρότες Τυρνάβου: Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ το φετινό παγετό σε κερασιές-αχλαδιές

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν σήμερα εκπρόσωποι αγροτών από Τύρναβο , Αργυροπούλι, Λυγαριά, διαμαρτυρόμενοι στο διευθυντή του τοπικού ΕΛΓΑ κ. Λιόντο, για το γεγονός ότι ο Οργανισμός δεν έχει ορίσει ακόμη τη διαδικασία αποζημίωσης σε δέντρα (κεράσια, αχλάδια, πρώιμα , ροδάκινα κλπ) που επλήγησαν από τον παγετό του φετινού Μαρτίου. Όπως ανέφεραν οι πρόεδροι ΑΣ Τυρνάβου Αστέριος Τσικριτσής και Αργυροπουλίου Κώστας Χατζής, ο ΕΛΓΑ δεν έχει ακόμη καλύψει τις ζημιές από τον παγετό σε κερασιές και αχλαδιές, ούτε υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2019.
Ενώ ο ΕΛΓΑ ζητά αύξηση των ασφαλίστρων από τους αγρότες, δεν έχει ακόμη αποζημιώσει στον Τύρναβο, ούτε το περσινό 35% από τις ζημιές (παγετός, ανεμοθύελλα, χαλάζι) κατέληξαν.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο διευθυντής του ΕΛΓΑ επικαλούμενος τον κανονισμό, δεν δήχθηκε ότι υπήρξε παγετός, ικανός να προκαλέσει ζημιές, που να τις καλύπτει ο κανονισμός, με αποτέλεσμα να υπάρχει για μία ακόμη φορά διάσταση απόψεων με τους αγρότες, που θεωρούν πως ενώ πληρώνουν για τα δέντρα υψηλές εισφορές ανά στρέμμα, τελικά αυτός ο αναχρονιστικός κανονισμός δεν τους καλύπτει.

Δείτε φωτογραφίες από τη  παράσταση διαμαρτυρίας των εκπροσώπων των αγροτών στα γραφεία του τοπικού ΕΛΓΑ στη Λάρισα :

Αγρότες Τυρνάβου: Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ το φετινό παγετό σε κερασιές-αχλαδιές

Αγρότες Τυρνάβου: Να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ το φετινό παγετό σε κερασιές-αχλαδιές

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις