Η Ρώμη αντιτίθεται στη «μαύρη λίστα» για τον τουρισμό

«Από τις 3 Ιουνίου, θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στις ιταλικές περιοχές και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε με ασφάλεια τους ευρωπαίους πολίτες που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Οι δομές μας είναι έτοιμες », δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Luigi Di Maio, κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με ομολόγους του από 10 χώρες.

Είπε επίσης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν «μαύρες λίστες» μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

«Εάν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση σύντομα, θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες για τον τουριστικό τομέα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «διμερείς συμφωνίες για τις τουριστικές ροές είναι αντίθετες με το πνεύμα της ΕΕ». Η Ιταλία θα παρέχει σε όλες τις χώρες μια εβδομαδιαία έκθεση για την κατάσταση κάθε περιοχής, πρόσθεσε ο Di Maio.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε πρόσφατα τις συστάσεις της για τις διακοπές αυτό το καλοκαίρι, τονίζοντας την ανάγκη εναρμονισμένων κανόνων και κατά της διάκρισης των πολιτών της ΕΕ λόγω της πανδημίας COVID-19. Η Γερμανία αντιτίθεται επίσης σε διμερείς συμφωνίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πόλεμο του τουρισμού» και πιέζει για μια συνολική λύση.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι χώρες που αντιμετώπισαν την πανδημία σχετικά επιτυχώς σε σύγκριση με άλλες βλέπουν ξεχωριστές συμφωνίες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις