Ο Λευκός Οίκος ψηφίζει να διπλασιαστούν οι αποζημιώσεις στη γεωργία

Οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας θα αγνοήσουν το «αβέβαιο» νομοσχέδιο ανακούφισης του κορωνοιού ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε σύμφωνα με το κόμμα υπέρ του Σώματος υπέρ μέτρων όπως ασπίδες ευθύνης για τους εργοδότες, δήλωσε ο ηγέτης της πλειοψηφίας Μιτς ΜακΚόνελ. Ο λογαριασμός του Σώματος περιελάμβανε 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια για πληρωμές σε μετρητά σε αγρότες και κτηνοτρόφους, διπλάσιο του ποσού στο πακέτο που περιμένει τώρα έγκριση από το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Το νομοσχέδιο, το οποίο πέρασε την Παρασκευή, ζητά επίσης μια προσωρινή αύξηση 15% στα οφέλη SNAP και διαθέτει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια για άλλα δημόσια προγράμματα διατροφής. Θα παραιτούσε τις απαιτήσεις εργασίας για τους παραλήπτες SNAP και θα εμπόδιζε το USDA να εφαρμόσει τρεις κανονισμούς που θα περιόριζαν την επιλεξιμότητα για σφραγίδες τροφίμων.

«Τώρα οι Σοσιαλδημοκράτες παρουσίασαν την πρότασή μας να οδηγήσουμε σε διαπραγματεύσεις», δήλωσε η ομιλητής Νάνσυ Πελόσι σε επιστολή προς τους Δημοκρατικούς συναδέλφους το Σαββατοκύριακο. Ο Πελόσι είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήταν λάθος το να προτείνουν μια «παύση» στη δράση του Κογκρέσου. Αφού επέκρινε το Σώμα για ένα «αβέβαιο προϊόν», ο ΜακΚόνελ ζήτησε αυξημένες δοκιμές για τον κοροναϊό σε εθνικό επίπεδο και «προστασία νομικής ευθύνης, ώστε τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οι εργοδότες του K-12 να μην εισβάλλονται από δικηγόρους τη στιγμή που ξεκλειδώνουν τις πόρτες τους».

Η Εθνική Ένωση Αγροτών και η Εθνική Ένωση Καλλιεργητών Καλαμποκιού επικρότησαν το ψήφισμα του τελευταίου νομοσχεδίου κοροναϊού. «Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πρόσθετη άμεση υποστήριξη 16,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους πληγέντες αγρότες, κάτι που θα βοηθήσει στην αποτροπή του κλεισίματος χιλιάδων οικογενειακών επιχειρήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της NFU, Rob Larew. «Σχεδιάζουμε επίσης με διατάξεις που θα ενισχύσουν τους πόρους ψυχικής υγείας των γεωργών, θα επεκτείνουν την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης που υποστηρίζεται από τον εργοδότη, θα επεκτείνουν τα προγράμματα διατροφικής βοήθειας και θα βοηθήσουν τις εγκαταστάσεις βιοκαυσίμων.»

Μπορεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες προτού η Γερουσία ενεργήσει για τη νομοθεσία περί κορονοιού, δήλωσαν τρεις οικονομολόγοι της American Farm Bureau Federation. «Οποιαδήποτε δράση στη Γερουσία θα απαιτεί διμερή υποστήριξη. Ως αποτέλεσμα, είναι πολύ πιθανό ότι οι διατάξεις σε αυτό το νομοσχέδιο θα μπορούσαν να τροποποιηθούν ή να εξαλειφθούν τις επόμενες εβδομάδες », έγραψαν.

Η κυβέρνηση Trump πρότεινε πληρωμές σε μετρητά ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με τους κτηνοτρόφους να λάβουν 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά, σύμφωνα με ανεπίσημες περιγραφές. Ο υφυπουργός Γεωργίας Μπιλ Νορτέι δήλωσε ότι το πακέτο αναμένει την έγκριση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με δημοσίευση ενός δημοσιογράφου του Red River Farm Network στα κοινωνικά μέσα. «Πλησιάζουμε, νομίζω… σίγουρα, η επιθυμία μας είναι ακόμα να εγγραφούμε στα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο Northey. «Θα κάνουμε κάποια κατάρτιση προσωπικού την επόμενη εβδομάδα.»

Ένα επιπλέον 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα παρασχεθεί από το νέο πακέτο House για να αντισταθμίσει τις απώλειες από τους παραγωγούς λόγω του κοροναϊού. Οι πληρωμές υπολογίζονται στο 85% των ζημιών όπως εκτιμάται από το USDA.

Το νομοσχέδιο της Βουλής θα απαιτούσε, για πρώτη φορά, την έγκριση των δαπανών USDA από το Κογκρέσο από την Commodity Credit Corp., η οποία χρησιμεύει ως τράπεζα πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τμήμα. Μπορεί να ξοδέψει έως και 30 δισεκατομμύρια δολάρια πριν ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον χρήματα. Για δεκαετίες, το USDA διατηρεί τον αποκλειστικό έλεγχο των εξόδων. Η διοίκηση χρησιμοποίησε το CCC, με την ευρεία εξουσία του για να υποστηρίξει τα αγροτικά έσοδα και τις τιμές των εμπορευμάτων, για να χρηματοδοτήσει 23 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές εμπορικού πολέμου σε παραγωγούς για την παραγωγή 2018 και 2019.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις