Δεν υπάρχει σχέδιο για την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

Μπορεί προεκλογικά ο Πρωθυπουργός να μιλούσε από τη Λάρισα για το αγροτικό πετρέλαιο, αλλά και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης να άφηνε «ανοιχτό το παράθυρο» για επαναφορά του ΕΦΚ από την Καρδίτσα, ωστόσο λόγω του κορωνοϊού, το θέμα φαίνεται να… παγώνει.

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αφήνει το θέμα για το Δεκέμβριο, ώστε να ξεκινήσει από το 2021, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται για μέτρο που θα επιβαρύνει ετησίως τον προϋπολογισμό με περίπου 150 εκατομ. ευρώ και όχι για ένα ετήσιο εφάπαξ ποσό που θα δοθεί μία φορά στους αγρότες.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας  πάντως βλέπουν ότι δεν αποτελεί το αγροτικό ζήτημα προτεραιότητα, αφού ούτε στο θέμα της μείωσης του κόστους του αρδευτικού νερού, υπάρχει κάποια κυβερνητική προτεραιότητα, πέρα από τις εντός των τειχών της Θεσσαλίας δηλώσεις κυβερνητικών στεκλεχών για επικοινωιακούς λόγους. Το θέμα του Αχελώου, μετά την κινητικότητ του περασμένου χειμώνα έχει παγώσει, δεν παρατηρείται καμία πρωτοβουλλία, πέρα εκείνης του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή να προχωρήσει στη συντήρηση των έργων της Συκιάς και της σήραγγας εκτροπής, ενώ άλλα σημαντικά έργα, όπως το φράγμα στον Ενιππά, δεν υπάρχουν καν στην πολιτική ατζέντα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις