USDA: Άμεση βοήθεια στους αγρότες μέσω του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Coronavirus (CFAP), το οποίο θα παρέχει έως και 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες πληρωμές για να προσφέρει ανακούφιση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αμερικής που έχουν πληγεί από την πανδημία κοραναϊού. Εκτός από αυτήν την άμεση υποστήριξη σε αγρότες και κτηνοτρόφους, το πρόγραμμα Farmer to Families Food Box της USDA συνεργάζεται με περιφερειακούς και τοπικούς διανομείς, των οποίων το εργατικό δυναμικό έχει επηρεαστεί σημαντικά από το κλείσιμο πολλών εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων φορέων παροχής υπηρεσιών τροφίμων, για την αγορά 3 $ δισεκατομμύρια σε φρέσκα προϊόντα, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας και παραδίδουν κουτιά σε Αμερικανούς που έχουν ανάγκη.
 
«Η αγροτική κοινότητα της Αμερικής αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση καθώς το έθνος μας αντιμετωπίζει τον κοροναϊό. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει εξουσιοδοτήσει το USDA να διασφαλίσει ότι οι πατριωτικοί αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί μας υποστηρίζονται και προχωράμε γρήγορα για να ανοίξουμε αιτήσεις για να βγάλουμε πληρωμές από την πόρτα και στις τσέπες των αγροτών », δήλωσε ο υπουργός Perdue. «Αυτές οι πληρωμές θα βοηθήσουν τους αγρότες να επιβιώσουν ενώ η ζήτηση της αγοράς επιστρέφει καθώς το έθνος μας ανοίγει και ανακάμπτει. Οι αγρότες της Αμερικής είναι ανθεκτικοί και θα αντιμετωπίσουν αυτήν την πρόκληση όπως κάνουν πάντα με πίστη, σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα.»

Η CFAP παρέχει ζωτική οικονομική βοήθεια σε παραγωγούς γεωργικών προϊόντων που έχουν υποστεί μείωση των τιμών κατά πέντε τοις εκατό ή μεγαλύτερη λόγω του COVID-19 και αντιμετωπίζουν πρόσθετο σημαντικό κόστος μάρκετινγκ ως αποτέλεσμα της χαμηλότερης ζήτησης, της πλεονάζουσας παραγωγής και των διαταραχών στα πρότυπα αποστολής και την ομαλή εμπορία των εμπορευμάτων.
 
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν άμεση υποστήριξη, προερχόμενη από δύο πιθανές πηγές χρηματοδότησης. Η πρώτη πηγή χρηματοδότησης είναι 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε κατάλληλη χρηματοδότηση που παρέχεται στον νόμο Coronavirus Aid, Relief και Economic Stability (CARES) για την αποζημίωση των αγροτών για απώλειες λόγω πτώσης των τιμών που σημειώθηκαν μεταξύ των μέσων Ιανουαρίου 2020 και στα μέσα Απριλίου 2020 και παρέχει υποστήριξη για ειδικές καλλιέργειες για προϊόν που είχε αποσταλεί από το αγρόκτημα μεταξύ της ίδιας χρονικής περιόδου αλλά στη συνέχεια χαλάθηκε λόγω απώλειας καναλιών μάρκετινγκ. Η δεύτερη πηγή χρηματοδότησης χρησιμοποιεί το Commodity Credit Corporation Charter Act για να αποζημιώσει τους παραγωγούς για απώλειες 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω συνεχιζόμενων διαταραχών της αγοράς.

Μη ειδικές καλλιέργειες και μαλλί

Οι μη ειδικές καλλιέργειες που είναι επιλέξιμες για πληρωμές CFAP περιλαμβάνουν βύνη, κριθάρι, καλαμπόκι, καλαμπόκι, ορεινό βαμβάκι, κεχρί, βρώμη, σόγια, σόργο, ηλιοτρόπια, σκληρό σιτάρι και σκληρό κόκκινο ανοιξιάτικο σιτάρι. Το μαλλί είναι επίσης κατάλληλο. Οι παραγωγοί θα πληρώνονται με βάση το απόθεμα που υπόκειται σε κίνδυνο τιμής που ισχύει από τις 15 Ιανουαρίου 2020. Μια πληρωμή θα πραγματοποιηθεί με βάση το 50 τοις εκατό της συνολικής παραγωγής ενός παραγωγού 2019 ή το απόθεμα του 2019 από τις 15 Ιανουαρίου 2020, όποιο είναι μικρότερο, πολλαπλασιαζόμενο επί τα ισχύοντα ποσοστά πληρωμής του εμπορεύματος.

Ζώα

Τα ζώα που είναι επιλέξιμα για CFAP περιλαμβάνουν βοοειδή, αρνιά, ετήσια και γουρούνια. Η συνολική πληρωμή θα υπολογιστεί χρησιμοποιώντας το άθροισμα του αριθμού των ζώων που πωλήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τις 15 Απριλίου 2020, πολλαπλασιαζόμενο επί τα ποσοστά πληρωμής ανά κεφαλή και τον υψηλότερο αριθμό αποθεμάτων των ζώων μεταξύ 16 Απριλίου και 14 Μαΐου 2020, πολλαπλασιασμένο από το ποσοστό πληρωμής ανά κεφαλή.
 
Γαλακτοκομείο

Για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, η συνολική πληρωμή θα υπολογιστεί με βάση την πιστοποίηση ενός παραγωγού για την παραγωγή γάλακτος για το πρώτο τρίμηνο του ημερολογιακού έτους 2020 πολλαπλασιαζόμενο με μια εθνική πτώση των τιμών κατά το ίδιο τρίμηνο. Το δεύτερο μέρος της πληρωμής βασίζεται σε μια εθνική προσαρμογή στην παραγωγή κάθε παραγωγού κατά το πρώτο τρίμηνο.

Ειδικές καλλιέργειες

Για επιλέξιμες ειδικές καλλιέργειες, η συνολική πληρωμή θα βασίζεται στον όγκο της παραγωγής που πωλείται μεταξύ 15 Ιανουαρίου και 15 Απριλίου 2020. ο όγκος της παραγωγής που αποστέλλεται, αλλά χωρίς πληρωμή · και ο αριθμός των στρεμμάτων για τα οποία η συγκομιδή παραγωγής δεν άφησε το αγρόκτημα ή το ώριμο προϊόν που καταστράφηκε ή δεν συγκομίστηκε κατά την ίδια χρονική περίοδο, και τα οποία δεν έχουν και δεν θα πωληθούν. Οι ειδικές καλλιέργειες περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε, αμύγδαλα, φασόλια, μπρόκολο, γλυκό καλαμπόκι, λεμόνια, μαρούλι παγόβουνου, σπανάκι, σκουός, φράουλες και ντομάτες. Πρόσθετες καλλιέργειες μπορεί να θεωρηθούν επιλέξιμες αργότερα.
 
Αιρετότητα

Υπάρχει περιορισμός πληρωμής ύψους 250.000 $ ανά άτομο ή οντότητα για όλα τα προϊόντα σε συνδυασμό. Οι υποψήφιοι που είναι εταιρείες, εταιρείες περιορισμένης ευθύνης ή περιορισμένες εταιρικές σχέσεις μπορούν να πληρούν τις προϋποθέσεις για πρόσθετα όρια πληρωμής, όπου τα μέλη παρέχουν ενεργά προσωπική εργασία ή προσωπική διαχείριση για τη γεωργική επιχείρηση. Οι παραγωγοί θα πρέπει επίσης να πιστοποιήσουν ότι πληρούν τον περιορισμό του προσαρμοσμένου ακαθάριστου εισοδήματος των 900.000 $, εκτός εάν τουλάχιστον το 75 τοις εκατό ή περισσότερο του εισοδήματός τους προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με τη γεωργία, την κτηνοτροφία ή τη δασοκομία. Οι παραγωγοί πρέπει επίσης να συμμορφώνονται με τις διατάξεις για τη διατήρηση υψηλής διαβρώσιμης γης και υγρότοπου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις