Α.Σ.Ε.ΠΑ Αμυνταίου: «Να παρέμβει ο Υπουργός να αποκατασταθεί η αδικία από τον ΕΛΓΑ»

Εμπαιγμό των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ καταγγέλλει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου του ΕΛΓΑ και του Υπουργού. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «τα τελευταία χρόνια  ο ΕΛΓΑ από υποστηρικτής των παραγωγών, έναντι των καιρικών συνθηκών, και πάντα εκτιμώντας τις ζημίες με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, δίδοντας στους παραγωγούς αυτό που τους αναλογεί, κατέληξε να είναι διώκτης των παραγωγών της περιοχής μας.

Στη φετινή χρονιά είχαμε ανοιξιάτικους παγετούς έως και τις 15 Απριλίου, γίνανε δύο αναγγελίες κι ορισμένοι παραγωγοί δήλωσαν τα χωράφια τους, όσοι δε τα δήλωσαν, αυτό έγινε από ευθύνη και του προϊσταμένου ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Τομεάρχη ΕΛΓΑ Νομού Φλώρινας, οι οποίοι ακόμη και σήμερα κατά την επίσκεψή τους στα αγροκτήματα της περιοχής μας τόνιζαν πως σε κάποιες ποικιλίες το ζημιογόνο αίτιο δεν είναι ο παγετός, όταν κατά την ανθοφορία όλων των ποικιλιών διαπιστώθηκαν χαμηλές θερμοκρασίες έως και -6 βαθμών.

Είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός των παραγωγών της περιοχής μας, να δοθεί νέα προθεσμία ώστε να μπορέσουν όλοι να δηλώσουν τα κτήματά τους και στον σωστό χρόνο να γίνουν οι εκτιμήσεις ζημιών.

Είναι απολύτως αναγκαίο να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νομού Φλώρινας, αλλά και ο Δήμαρχος Αμυνταίου, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται τα προηγούμενα χρόνια αλλά ιδιαίτερα αυτή την χρονιά. Είναι απολύτως αναγκαίο να τηρηθεί η νομιμότητα, η νομοθεσία του ΕΛΓΑ, αλλά και οι κανονισμοί που αφορούν το ζημιογόνο αίτιο του παγετού στα οπωροφόρα δένδρα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις