Οι αγρότες προτρέπουν την κυβέρνηση να προστατεύσει τα πρότυπα των τροφίμων στο εμπορικό νομοσχέδιο

Οι αγρότες, οι περιβαλλοντολόγοι και οι ομάδες καταναλωτών πιέζουν την κυβέρνηση να τηρήσει τη δήλωση της να μην υπονομεύσει τα πρότυπα τροφίμων με τις εισαγωγές χαμηλής ποιότητας σε μια εμπορική πολιτική μετά το Brexit.

Ένας συνασπισμός οργανώσεων, με επικεφαλής την Εθνική Ένωση Αγροτών, απέτυχε να εξασφαλίσει τροποποιήσεις στο Κοινοτικό νομοσχέδιο για τη γεωργία την περασμένη εβδομάδα για να προστατεύσει τους αγρότες και τους παραγωγούς του Ηνωμένου Βασιλείου από εισαγωγές χαμηλότερης ποιότητας από χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Οι εισαγωγές που προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στους αγρότες και τους παραγωγούς του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνουν τα προϊόντα πουλερικών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του χλωριωμένου κοτόπουλου, των αυγών και του βοείου κρέατος με ορμόνη.

Καθώς το νομοσχέδιο κινείται προς τους Λόρδους για δεύτερη ανάγνωση, το NFU και οι περιβαλλοντικές και καταναλωτικές ομάδες λένε ότι θέλουν η κυβέρνηση να διασφαλίσει οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική πολιτική για να διασφαλίζει ότι τα αγαθά που εισάγονται βάσει συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου παράγονται σε υψηλά ή υψηλότερα πρότυπα ζώων ευημερία, προστασία του περιβάλλοντος, υγιεινή των τροφίμων και υγεία των φυτών, όπως εφαρμόζονται επί του παρόντος σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία.

Η NFU καλεί μια Επιτροπή Προτύπων Εμπορίου, Τροφίμων και Γεωργίας να αναθεωρήσει την πολιτική και να αναπτύξει λύσεις για την προώθηση του ελεύθερου εμπορίου, διατηρώντας παράλληλα όλες τις εισαγωγές τροφίμων στα υψηλά πρότυπα τροφίμων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι βουλευτές δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς απέρριψαν τις τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τη γεωργία, ότι τα πρότυπα των εισαγόμενων τροφίμων ήταν θέμα του εμπορικού νομοσχεδίου, το οποίο μόλις άρχισε να περνά από το κοινοβούλιο.

Η Minette Batters, πρόεδρος της NFU, δήλωσε ότι πρέπει να καταγραφεί μια δέσμευση που να προστατεύει τους Βρετανούς αγρότες και παραγωγούς τροφίμων από τις βλαβερές συνέπειες της εισαγωγής τροφίμων που θα ήταν παράνομη παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις