Μελισσοκόμοι: Ζήτησαν στήριξη του κλάδου σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο

Όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας έθεσαν, σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος του Αρισταίου Μελισσοκομικού Συλλόγου, Αναστάσιος Ποντίκης και τα μέλη του ΔΣ Κωνσταντίνος Γούλας ,Νικόλαος Κωνής και Χρήστος Καραγκούνης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Μάκη Βορίδη και τους βουλευτές Ιωαννίνων της ΝΔ, Μαρία Κεφάλα και Γιώργο Αμυρά. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που κράτησε πάνω από μία ώρα, εκ μέρους του Αρισταίου Μελισσοκομικού Συλλόγου, τέθηκαν τα εξής ζητήματα:

  • Οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στα εισοδήματα των Ελλήνων μελισσοκόμων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού
  • Οι παράνομες ελληνοποιήσεις μελιού, ένα χρόνιο φαινόμενο που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθεί (νομοθέτηση της γυροσκοπικής ανάλυσης)
  • Η ανάγκη επικαιροποίησης της νομοθεσίας που διέπει τις τοποθετήσεις των μελισσοσμηνών
  • Κίνηση των μελισσοκομικών οχημάτων στις παράπλευρες οδούς ,νομιμοποίηση μεταφοράς μελισσοσμηνών με τρέιλερ
  • Συνδικαλιστικός νόμος
  • Η έγκυρη υπογραφή των δράσεων του κανονισμού (εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων το χειμώνα ,αντικατάσταση κυψελών, πετρέλαια κλπ)

 

Ζητήθηκε από τον υπουργό κ. Βορίδη η στήριξη του κλάδου σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων και διαπιστώθηκε η θετική προσέγγιση από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κλείνοντας, συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η τακτική επικοινωνία ανάμεσα στο υπουργείο και τους εκπροσώπους του μελισσοκομικού κλάδου. Ο Αρισταίος Μελισσοκομικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον υπουργό κ. Βορίδη και τους βουλευτές κα Κεφάλα και κ. Αμυρά, για το έμπρακτο ενδιαφέρον που δείχνουν στις προτάσεις και τα αιτήματα που έχει καταθέσει.

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις