Έπνιξε το χαλάζι τη Χαλκιδική - Αγωνία για τις καλλιέργειες

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αγροτικού κόσμου, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες με βερίκοκα και κελυφωτό φιστίκι ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε ελαιώνες, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας.

"Το χαλάζι έπληξε χωράφια με βερίκοκα στη βόρεια πλευρά των Σημάντρων, προς τον Βάβδο, όπου πιθανόν να έχουν υποστεί ζημιές γύρω στα 150 στρέμματα", ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σημάντρων, Βαγγέλης Μισαηλίδης.

FB IMG 1590489163494

Εκτός από το χαλάζι σημειώθηκαν και έντονες βροχοπτώσεις σε Άγιο Μάμα, Πορταριά Σήμαντρα, Βάβδο, Νέα Σκιώνη, Καλύβες, Γερακινή, Ορμύλια, Πολύγυρο ενώ στον ορεινό Ταξιάρχη το χαλάζι θύμιζε χιόνι, αφού σκέπασε τους δρόμους.

"Λόγω των καιρικών συνθηκών οι περισσότεροι αγρότες δεν μπόρεσαν να μεταβούν στα χωράφια τους, ωστόσο όπως ανέφεραν εκπρόσωποι αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων από αύριο θα γίνουν επιτόπιες επισκέψεις και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων για καταγραφή των ζημιών από κλιμάκια του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια να καταβληθούν αποζημιώσεις", είπε στο halkidikifocus ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Μάμαντος, Ελπιδοφόρος Καραθανασόπουλος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις