Αγροτική κινητοποίηση στη Μεσσήνη

Στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος σημειώνει πως «σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, οι τιμές πολλών αγροτικών προϊόντων βρίσκονται κάτω του κόστους παραγωγής ενώ οι καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή λόγω του πρόσφατου καύσωνα φθάνει σε ορισμένες περιοχές σε καθολικά επίπεδα». Οι αγρότες της Μεσσήνης ζητούν-μεταξύ άλλων- κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, να αντιμετωπιστεί η αυθαιρεσία των εμπόρων και να δρομολογηθούν αποζημιώσεις και καλούν τους συναδέλφους τους στη σημερινή κινητοποίηση, με τα αγροτικά τους μηχανήματα ενώ θ΄ακολουθήσει και γενική συνέλευση .

Την ίδια στιγμή με νεότερη ανακοίνωσή του, ο σύλλογος της Μεσσήνης ζητά μέτρα στήριξης από την Κυβέρνηση, διεκδικώντας το 100% της κάλυψης της ζημιάς από τον καύσωνα στις ελιές και χαρακτηρίζοντας «γελοία τη δικαιολογία πως ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον καύσωνα στην καρπόδεση των ελιών, ζητεί με ανακοίνωσή του και ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων. Ζητεί επίσης να σταματήσει ο εμπαιγμός των αγροτών, καθώς καταστροφή τους θα σημαίνει και καταστροφή του αγροτοδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις