Αποκλεισμός των παραγωγών με την διάταξη του 50 - 50

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγώγων Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών απέστειλε επιστολή προς τους: Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση σχετικά με τον αποκλεισμό των παραγωγών με την διάταξη του 50 - 50. Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

Κύριε Υπουργέ,

με έκπληξη διαβάσαμε το ΦΕΚ Β’ 2087 31/05/2020, ότι για τις Λαϊκές Αγορές παρατείνονται τα μέτρα έως 7 Ιουνίου 2020.Η συμμετοχή του 50% ανά κλάδο Παραγωγών και Επαγγελματιών δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε συνάρτηση δε με το ΚΕΝΟ 3 μέτρων μεταξύ των πάγκων καθιστά την λειτουργία των Λαϊκών Αγορώνειδικά στην ΕΠΑΡΧΙΑΑΔΥΝΑΤΗ, με Ελλείψεις Προϊόντωνκαι Απαγόρευση Δραστηριοποίησης καθημερινά μεγάλου αριθμού Παραγωγών στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΡΗΤΗ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ .

Είμαστε στην εποχή που παράγονται ευπαθή προϊόντα που πρέπει να διατίθενται άμεσα γιατί αλλιώς καταστρέφονται και πετιούνται κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, λαχανικά κλπ, βρίσκονται στην κορύφωση της παραγωγής και πρέπει οι Παραγωγοί να μπορούν καθημερινά να τα διαθέτουν στις Λαϊκές Αγορές.

Την Απόφαση αυτή ΦΕΚ 2087 αλλάξτε την ΧΤΕΣ,άρετε την συμμετοχή του 50% - 50% ανά κλάδο Παραγωγών και Επαγγελματιώνκαι ορίστε το κενό μεταξύ των πάγκων σε 1 μέτρο.Κύριε Υπουργέ, πρέπει να δράσετε άμεσα, ώστε να επιστρέψουν οι Λαϊκές Αγορές στην Κανονικότητα και να ΣΩΘΟΥΝ οι Καλλιέργειες τα Παραγόμενα Προϊόντα και η Αγροτική Οικονομία.

Για το Δ.Σ.Ο

Πρόεδρος

Μόσχος Παντελής

Ο Γενικός Γραμματέας

Μπάκας Χρήστος

 
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις