Πιο νωρίς φέτος οι αγροτικές επιδοτήσεις

Νωρίτερα από ποτέ θα καταβληθούν φέτος οι επιδοτήσεις των αγροτών, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

Έτσι, αντί για τον Οκτώβριο, όπως "παραδοσιακά" έβλεπαν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι αγρότες, φέτος η καταβολή θα γίνει τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου και θα αφορά στο 80% των επιδοτήσεων, ενώ το υπόλοιπο εκτιμάται για τον Οκτώβριο.

Η απόφαση ελήφθη μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, λόγω των ασφυκτικών οικονομικών συνθηκών που διαμόρφωσε η πανδημία.

Η οικονομική "ένεση" στην καρδιά του καλοκαιριού, αναμένεται να δώσει το φιλί της ζωής και στην αγορά, η οποία πλήττεται σοβαρά. Το συνολικό ποσό των επιδοτήσεων για το νομό Ηρακλείου, είναι 55 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Χιλετζάκης, υπογράμμισε ότι οι αγρότες πρέπει να σπεύσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, καθώς την Δευτέρα 15 Ιουνίου λήγει η προθεσμία και δεν θα δοθεί νέα παράταση, καθώς η προθεσμία παρατάθηκε ήδη για έναν μήνα, λόγω κορωνοϊού.

Στο νομό Ηρακλείου έχει ήδη ενεργοποιήσει το 88% των αγροτών.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις