USDA: Εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά δωρεάν γεύματα αυτό το καλοκαίρι

Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ, Sonny Perdue, ανακοίνωσε σήμερα μια εθνική επέκταση μιας άλλης βασικής ευελιξίας για τα προγράμματα διατροφής παιδιών της USDA. Αυτή η ενέργεια επιτρέπει στους τοπικούς συνεργάτες, οι οποίοι εργάζονται υπερωρίες που σερβίρουν γεύματα σε παιδιά κατά τη διάρκεια της κρίσης υγείας, τη δυνατότητα να συνεχίσουν να σερβίρουν δωρεάν γεύματα σε όλα τα παιδιά - ανεξάρτητα από το πού ζουν - για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Αυτή η δράση αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσης του USDA να καταστήσει όσο το δυνατόν πιο εύκολο για τους τοπικούς φορείς εκμετάλλευσης προγραμμάτων να παραδώσουν τρόφιμα σε παιδιά που έχουν πληγεί από την πανδημία COVID-19.
 
«Καθώς το έθνος μας ξανανοίγει και οι άνθρωποι επιστρέφουν στη δουλειά, παραμένει κρίσιμο τα παιδιά μας να συνεχίζουν να λαμβάνουν ασφαλή, υγιή και θρεπτικά τρόφιμα. Επεκτείνουμε μία από τις σημαντικές ευελιξίες που προσφέρθηκαν τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια της εθνικής έκτακτης ανάγκης του ιού σε σχολεία, καλοκαιρινές τοποθεσίες και σε άλλους ανθρώπους που λειτουργούν τα προγράμματά μας, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στην κατάσταση επί τόπου και να εξυπηρετήσουν καλά τα παιδιά μας », είπε.ο Perdue. «Αυτή η ευελιξία σε εθνικό επίπεδο διασφαλίζει ότι τα παιδιά της Αμερικής θα συνεχίσουν να τρέφονται αυτό το καλοκαίρι».
 
Από την έναρξη της εθνικής κρίσης για τη δημόσια υγεία, η FNS έχει χρησιμοποιήσει μια ολόκληρη προσέγγιση της Αμερικής για να διασφαλίσει ότι εκείνοι που έχουν ανάγκη έχουν πρόσβαση σε ένα ή περισσότερα από τα 15 προγράμματα διατροφικής βοήθειας στο πλαίσιο της ομπρέλας της Υπηρεσίας Τροφίμων και Διατροφής (FNS) του USDA. Μέχρι σήμερα, η FNS έχει εγκρίνει πάνω από 2.800 ευελιξίες και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με κράτη και άλλους εταίρους καθώς το έθνος στρέφει το ενδιαφέρον του για να ανοίξει ξανά με ασφαλή τρόπο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις