Οι αγρότες στον Πλατύκαμπο ζητούν εγγυημενες τιμές για τα κριθάρια

Τον προβληματισμό τοπυς για τις πολύ χαμηλές τιμές φέτος στο κριθάρι και για το σπάσιμο συμβολαίων από την πλευρά της ζυθοποιίας, αλλά και δικεδικητικό πλαίσιο για κατώτατς εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους, έθεσαν το απόγευμα αγρότες μέλη της ΕΟΑΣΝ Λάρισας, που συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Συεταιρισμού Πλατυκαμπου. Από την πλευρά του ο γραμματέα της ΕΟΑΣΝΛ Αλέκος λαχανάς, αναφέρθηκε στην κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην αγορά των δημητριακών, ενώ έκανε μνεια και για πιθανή παρέμβαση από την πλευρά του ΥΠΑΑΤ, ώστε να τηρηθούν οι όροι συμβολαίων από τις ζυθοποιιες.

Επίσης  δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο πρόβλημα με την έλλειψη αρδευτικών έργων στο θεσσαλικό κάμπο, που αναδείχτηκε και με την κινητοποίηση μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝ Λάρισας Ρίζος Μαρούδας επανέφερε το διεκδηκητικό πλάισιο των κατώτατων εγγυημένων τιμών και της ποθεματοποίησης που πραγματοποιούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η ισπανία για παράδειγμα με κρατική παρέμβαση προκειμένου να προστατευτεί το εισόδημα των αγροτών που πλήττονται και από την πανδημία, αλλά στην ελλάδα ακια πό εμπόρους βιομηχάνους και μεσάζοντες.

Ο πρόεδρος του ΑΣ Πλατυκάμπου Γιάννης Κουκούτσης τέλος ανέφερε πως και φέτος ο συνεταιρισμός θα κάνει συγκέντρωση σιτηρών στις αποθήκες και θα επιχειρήσει να πετύχει τιμές υψηλές για τους αγρότες βάζοντας τον πήχη πάνω από τα 25 λεπτά το κιλό. Το παρόν στη συζήτηση εδωσε και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Φώτης Παπδόπουλος.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις