ΥΠΕΝ: Παρουσίαση της πρωτοβουλίας ask4wind από την ΕΛΕΤΑΕΝ

Μετά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτης Λαδακάκος επισκέφθηκε, την Παρασκευή 12/6, τον Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή για να του παρουσιάσει την πρωτοβουλία της ΕΛΕΤΑΕΝ ask4wind. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Παναγιώτη Παπασταματίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΕΤΑΕΝ, κατά την παρουσίαση οι εκπρόσωποι της ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρθηκαν στις πτυχές της πρωτοβουλίας που περιλαμβάνει 22 αλήθειες σε σχέση με τους μύθους που διαδίδονται για την αιολική ενέργεια, οργανωμένες σε 4 κεφάλαια (Τεχνολογία και Κόστος, Κοινωνία και Ανάπτυξη, Κλιματική Αλλαγή, Επιπτώσεις στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον).

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μπουλαξή επεκτάθηκε στη σημαντική συνεισφορά της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στη διάδοση και προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ειδικά της αιολικής ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εξωστρεφή χαρακτήρα που χαρακτηρίζει τις δράσεις της ΡΑΕ, όπως είναι οι δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας και η συμμετοχή σε συνέδρια όπως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη ορθής ενημέρωσης για τα οφέλη και τις πραγματικές επιπτώσεις της αιολικής ενέργειας.

Τονίσθηκε η υποχρέωση επίδειξης υψηλού πνεύματος ευθύνης και συνεργασίας από την Πολιτεία, τον επιστημονικό κόσμο και τις επιχειρήσεις προκειμένου τα έργα Α.Π.Ε. και ειδικότερα τα αιολικά πάρκα να λειτουργούν ως πρότυπα παραδείγματα περιβαλλοντικών έργων.

Κατεβάστε το αναλυτικό φυλλάδιο ask4wind ΕΔΩ

Κατεβάστε το συνοπτικό φυλλάδιο ask4wind ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις