Πάνω από 800 αγρότες της Ζαγοράς έχουν πληγεί απο τις χαλαζοπτώσεις

Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν πλέον πάνω από 800 αγρότες της Ζαγοράς μετά τις χαλαζοπτώσεις που κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τις καλλιέργειες τους. Μηχανοκίνητη πορεία ξεκίνησε σήμερα στις 9:30 το πρωί από το Καράβωμα, στη Ζαγορά, και επιτροπή 40 αγροτών με 20 αυτοκίνητα βρέθηκε έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας όπου ανήρτησε πανό.

Οι αγρότες με ψήφισμά τους ζητούν από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη να μεσολαβήσει προκειμένου να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για να ζητήσουν άμεσες λύσεις.Οι αγρότες διεκδικούν την πληρωμή του 35% των αποζημιώσεων που τους οφείλει ο ΕΛΓΑ από πέρυσι, ενώ για φέτος ζητούν να δοθεί άμεσα μία προκαταβολή. Επίσης ζητούν συμψηφισμό χρεών από τον ΕΛΓΑ καθώς πολλοί αγρότες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στον οργανισμό.

Ο αγροτικός σύλλογος Ζαγοράς μεθαύριο Παρασκευή προγραμματίζει σύσκεψη αγροτικών συλλόγων από όλη τη Μαγνησία στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αντικείμενο την άμεση καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις