Παμπελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο στην Τρίπολη

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεώς τους θα προχωρήσουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι το επόμενο διάστημα, όπως γνωστοποίησαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν  σε ξενοδοχείο της Μεσσήνης.

Όπως γνωστοποίησαν, το επόμενο 15νθήμερο οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στους νομούς της Περιφέρειας, ενώ την 1η Ιουλίου θα μετάσχουν στην Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στην Τρίπολη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλογών Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ).

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη «οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βλέπουμε την παραγωγή μας να καταστρέφεται και παράλληλα να μειώνεται όλο και περισσότερο το εισόδημά μας όχι μόνο από τις καιρικές συνθήκες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτω από το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής».

Ειδικότερα για φέτος σημειώθηκε πως «για άλλη μια χρονιά οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονται μπροστά σε μια απελπιστική κατάσταση βλέποντας την παραγωγή να καταστρέφεται από τον παγετό, την χαλαζόπτωση και τον καύσωνα στα μέσα Μάη. Αποτέλεσμα σε όλη την Πελοπόννησο και σε όλα τα είδη παραγωγής η ζημιά να φτάνει ακόμα και στο 100%».

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι με τις κινητοποιήσεις τους διεκδικούν:

  • Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
  • ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική  χρηματοδότηση,  που θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή αλλά και το κεφάλαιο από όλους του φυσικούς κινδύνους και νόσους,  με δραστική μείωση τον υψηλών ασφαλίστρων.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα ανταποκρίνονται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχάνων.
  • Nα εξασφαλιστεί ενιαία πανελλαδικά, ολοκληρωμένη, επιστημονικά άρτια και ασφαλής εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας με ευθύνη του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Να εξασφαλισθούν τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη δακοκτονία και να καταργηθεί η εισφορά του 2% για τους μικρομεσαίους μικρομεσαίους ελαιοπαραγωγούς.
  • Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!
Αγώνας έως την δικαίωση!

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις