Θα ξυπνήσουν οι αγορές;

Μετά την εκρηκτική μεταβολή των τιμών πριν από ένα χρόνο, η δράση το 2020 για το καλαμπόκι και τη σόγια είναι σχεδόν σε κώμα. Όμως, η ελπίδα δεν χάνεται, καθώς η δράση στο διάγραμμα συνεχίζει να εκλαμβάνεται θετικά. Η σόγια του Ιουλίου σημείωσε ένα νέο υψηλό για την κίνηση στα μέσα της εβδομάδας και κατάφερε να κλείσει πάνω από το 100 μέρες (Day Moving Average) για πρώτη φορά από τις 17 Ιανουαρίου. Με την κίνηση πάνω από το 100 DMA, ανοίγει τεχνικά την πόρτα για να δοκιμάσει 8,81 $ ½ που είναι 38% αναδρομή του χαμηλού Ιανουαρίου έως Απριλίου. Εάν η αγορά πετύχει τον στόχο, το υψηλό σκορ στις 25 Μαρτίου στα 8,98 $ και το σημείο 50% των 9,01 $ θα είναι η επόμενη ανοδική ζώνη στόχου.

Το καλαμπόκι του Ιουλίου δοκίμασε τα πρόσφατα υψηλά των 3,34 $ ¾ στις αρχές της εβδομάδας, αλλά δεν μπόρεσε να το φθάσει, κάτι που ήταν απογοητευτικό. Σε θετικές γραμμές βρέθηκε όταν τραβήχτηκε πίσω, κράτησε και τα 20 και 50 DMA. Η συνολική ανοδική γραμμή που έχει τεθεί σε ισχύ από το διπλό πυθμένα σημειώθηκε στις 4/24 και 4/29 συνεχίζει να ισχύει. Εάν αφαιρεθεί η βραχυπρόθεσμη αντίσταση, αναζητούμε μια τεχνική κίνηση για να δοκιμάσουμε το 100 DMA επί του παρόντος στα 3,47 $. Η επαναφορά 38% του υψηλού Ιανουαρίου στο χαμηλό της άνοιξης είναι επίσης στα 3,44 $.

Οι πωλήσεις καλαμποκιού απογοητεύουν

Από τη θεμελιώδη πλευρά της εξίσωσης, οι εβδομαδιαίες πωλήσεις καλαμποκιού συνεχίζουν να είναι απογοητευτικές, ενώ οι πωλήσεις σόγιας συνεχίζουν να είναι εντυπωσιακές καθώς η Κίνα ήταν πάλι μεγάλος αγοραστής αυτή την εβδομάδα. Η ζήτηση αιθανόλης συνεχίζει την ανάκαμψή της. Η έκθεση ΕΠΕ αυτής της εβδομάδας από το Υπουργείο Ενέργειας σημείωσε ότι η παραγωγή αιθανόλης αυξήθηκε για την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα σε μόλις κάτω από 86 εκατομμύρια μπούσελς χρήσης καλαμποκιού. Αυτό ήταν σχεδόν ένα εκατομμύριο μπούσελς την περασμένη εβδομάδα και 33 εκατομμύρια μπούσελ από το χαμηλό της περιόδου εμπορίας. Εκτιμούμε ότι η βιομηχανία αιθανόλης τρέχει επί του παρόντος μικτά περιθώρια 35 έως 40 λεπτών, τα οποία θα πρέπει να ενθαρρύνουν το άλεσμα να συνεχίσει να αυξάνεται. Με την εμπορία αιθανόλης κάτω από το κόστος του RBOB, αναμένουμε να δούμε την εξαγωγική ζήτηση αιθανόλης. Η Κίνα φαίνεται ότι δοκιμάζει τα νερά πρόσφατα εισάγοντας μικρές ποσότητες αιθανόλης στις ΗΠΑ.

Ο καιρός παρακολουθείται στενά μετά την πτώση των βαθμολογιών κατάστασης περικοπών αυτήν την εβδομάδα. Ορισμένες περιοχές σίγουρα χρειάζονται βροχή. Ένα καλό μέρος της Ιντιάνα είναι τώρα ασυνήθιστα στεγνό σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση του Drought Monitor. Αναμένουμε να δούμε μια επιπλέον πτώση στους αιρθμούς της Δευτέρας καθώς η ανατολική ζώνη καλαμποκιού συνεχίζει να δείχνει σημάδια άγχους λόγω της έλλειψης βροχής. Με κάποιους μετεωρολογικούς μετεωρολόγους να ζητούν ένα θερμότερο και ξηρότερο από το συνηθισμένο πρότυπο καιρού του Ιουλίου, αυτές οι προβλέψεις θα αναλάβουν έναν αυξανόμενο ρόλο καθορίζοντας εάν η αγορά μπορεί να κάνει μια σταθερή κίνηση υψηλότερη ή όχι.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις