Ηράκλειο: Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΕΛΓΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου θα πραγματοποιήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι διεκδικούν να μη χαθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του φορέα και, παράλληλα, απαιτούν την καταβολή των αποζημιώσεων του 2019 και του 2020, τόσο στην παραγωγή όσο και στις υποδομές, στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο, σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Μανόλης Καρκαβάτσος, ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματιστεί πριν από την κινητοποίηση της Τετάρτης παμμεσαρίτικη σύσκεψη που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου. Η σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Πολύκεντρο Δήμου Φαιστού στις Μοίρες. Θα ακολουθήσει η παράσταση διαμαρτυρίας του Συντονιστικού Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Επιτροπών Αγώνα Αγροτών Κρήτης, στο κατάστημα του ΕΛΓΑ στο Ηράκλειο, στις 11 το πρωί της Τετάρτης 1η Ιουλίου.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων, Μανόλης Καρκαβάτσος, σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Οι καταστροφές της περσινής χρονιάς στην παραγωγή του λαδιού, οι καταστροφές στα θερμοκηπιακά προϊόντα, η εξαθλίωση των κτηνοτρόφων, που βρίσκονται σε απόγνωση με τις τιμές του κρέατος και του γάλατος και την απληρωσιά, οι καταστροφές της φετινής χρονιάς στην καρπόδεση της ελιάς και στα σταφύλια και οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού είναι τα βασικά ζητήματα για εμάς στην περιοχή της Κρήτης και των Αστερουσίων, που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα παλεύει», αναφέρει στη δήλωσή του ο Μανόλης Καρκαβάτσος. «Ο ΕΛΓΑ δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει τίποτα απ’ αυτά… Είναι μηχανισμός που έχει τον χαρακτήρα είσπραξης και μόνο».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις