USDA: Τεράστια νίκη για τη γεωργία των ΗΠΑ
USDA

Η Συμφωνία Ηνωμένων Πολιτειών-Μεξικού-Καναδά (USMCA) τίθεται σε ισχύ, αντικαθιστώντας τη δεκαετία συμφωνία NAFTA. Η USMCA είναι μια καλύτερη συμφωνία για τους αγρότες, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους της Αμερικής που θα τους προετοιμάσουν για επιτυχία για τις επόμενες δεκαετίες. Ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ Sonny Perdue ανέφερε στο Observer της Βόρειας Καρολίνας Fayetteville:

«Η USMCA δημιουργεί περισσότερη πρόσβαση στην αγορά για τους αγρότες από ολόκληρο το έθνος μας για να πουλήσουν τα υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα τους στους πλησιέστερους γείτονές μας. Αυτή είναι μια καλύτερη συμφωνία για την Αμερική που θα αναπτύξει την οικονομία μας και θα βάλει περισσότερα χρήματα στις τσέπες των αμερικανικών οικογενειών.»

«Την πρώτη μου ημέρα ως Υπουργός Γεωργίας, ο Πρόεδρος Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα αγωνιζόταν για καλύτερες προσφορές για Αμερικανούς αγρότες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρόεδρος επαναδιαπραγματεύτηκε τη δεκαετία NAFTA και τον εκσυγχρονίζει σε μια καλύτερη συμφωνία για τους αγρότες, τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους της Αμερικής που θα τους προετοιμάσουν για επιτυχία για τις επόμενες δεκαετίες…
 
«Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο Πρόεδρος Τραμπ έχει τα στηρίγματα των αγροτών της Αμερικής και τον ευχαριστούμε για την παράδοση αυτής της πολύ καλύτερης συμφωνίας.
 
«Η USMCA βοηθά όλες τις διαφορετικές γεωργικές βιομηχανίες της Αμερικής. Αυτή η νέα και βελτιωμένη συμφωνία εξασφαλίζει μεγαλύτερη πρόσβαση στις αγορές και μειώνει τα εμπόδια για τα γεωργικά προϊόντα μας.
 
«Η USMCA εξαλείφει το αθέμιτο καθεστώς τιμολόγησης γάλακτος κατηγορίας 7 του Καναδά, το οποίο αναπτύχθηκε δημιουργικά για να επιτρέψει σε αθέμιτα χαμηλές τιμές γαλακτοκομικά προϊόντα του Καναδά να πωλούν προϊόντα των ΗΠΑ στον Καναδά και σε αγορές τρίτων χωρών. Οι παραγωγοί πουλερικών και αυγών των Ηνωμένων Πολιτειών θα δουν επίσης εκτεταμένη πρόσβαση στην αγορά του Καναδά, ωφελώντας άμεσα τους Αμερικανούς παραγωγούς σε πολιτείες όπως η Αϊόβα, η Γεωργία, το Αρκάνσας και η Καλιφόρνια.
 
«Περιλαμβάνει κανόνες για την αντιμετώπιση όλων των γεωργικών βιοτεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της γονιδιακής επεξεργασίας, για την υποστήριξη καινοτομιών του 21ου αιώνα στη γεωργία. Η συμφωνία βελτιώνει επίσης τη ροή του εμπορίου με νέους και εκτελεστούς κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα υγειονομικά και φυτοϋγειονομικά μέτρα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των ζώων ή των φυτών ή της υγείας είναι επιστημονικά και διαφανή.
 
«Η USMCA ενημερώνει επίσης τους κανόνες καταγωγής για τα μεταποιημένα φρούτα για να διασφαλίσει ότι οι προτιμήσεις ωφελούν τους παραγωγούς των ΗΠΑ. Το πιο σημαντικό, η νέα συμφωνία διατηρεί την πρόσβαση χωρίς δασμούς για σχεδόν όλα τα γεωργικά προϊόντα των ΗΠΑ που αποστέλλονται στο Μεξικό και τον Καναδά, παρέχοντας στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Αμερικής συνεχή πρόσβαση στην αγορά.
 
«Η εφαρμογή αυτής της συμφωνίας στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα σε άλλες σημαντικές εξαγωγικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και το Κογκρέσο είναι σοβαροί για την επιδίωξη και τη θέσπιση μελλοντικών συμφωνιών που δημιουργούν καλύτερες οικονομικές ευκαιρίες για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοιχτές για επιχειρήσεις και οι αγρότες μας είναι έτοιμοι να εξάγουν περισσότερα από τα υγιεινά και θρεπτικά προϊόντα τους σε καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις