Μ. Βορίδης για τις δανειακές υποχρεώσεις του ΕΑΣ Ζακύνθου

Με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κ. Μπαγινέτα συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Ζακύνθου Δ.Ακτύπης. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Διευθυντής του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζακύνθου Π. Βισβάρδης καθώς και ο Δ. Βερτζάγιας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΑΣ Ζακύνθου.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Ζακύνθου, τόσο ο κ.Ακτύπης, όσο και ο κ.Βισβάρδης έθεσαν κατά τρόπο σαφή και αναλυτικό τα χρονίζοντα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι ζακυνθινοί πολίτες, που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Από την πλευρά τους, ο Υπουργός, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα τα οποία τους ετέθησαν, ενώ φάνηκε να τα γνωρίζουν αναλυτικά και σε βάθος.

Κεντρικό θέμα, βάσει της ίδιας ενημέρωσης, της συνάντησης δεν ήταν άλλο από αυτό των αγροτικών επιδοτήσεων. Ο κ.Βορίδης τόνισε πως ήδη εξετάζεται από το Υπουργείο μια σειρά λύσεων προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο και όλοι να λάβουν ό,τι ακριβώς τους αναλογεί από τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Μάλιστα, μείζον ζήτημα απετέλεσε, επίσης, αυτό της διευθέτησης των δανειακών υποχρεώσεων του ΕΑΣ Ζακύνθου. Ως προς το ζήτημα αυτό, ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως έχει αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τη διευθέτησή του. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ.Βορίδης, το Υπουργείο έχει ήδη καταλήξει σε συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις προκειμένου το ζήτημα αυτό να λυθεί οριστικά.

Επιπλέον, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων αγροτών από τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Σε σχέση με το θέμα αυτό, όλες οι πλευρές τόνισαν τη μεγάλη σημασία όλων των μέτρων που έχει ήδη λάβει το Υπουργείο και κυρίως αυτών μέσω των οποίων ενισχύονται σημαντικά οι οινοπαραγωγοί.

Ακόμα, αναφορικά με την ευρωπαϊκή ενίσχυση των αγροτών, ο κύριος Βορίδης επανέλαβε αυτό που έχει ήδη τονίσει στο παρελθόν, ότι πρόκειται δηλαδή,για ενίσχυση έως 7.000 ευρώ ανά πληττόμενο αγρότη, ενώ υπογράμμισε πως το Υπουργείο εξετάζει τους όρους και τις ειδικότερες προϋποθέσεις δίκαιης κατανομής των σχετικών ενισχύσεων.

Τέλος, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε και το ζήτημα της αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων, αναφορικά με το οποίο ο κύριος Βορίδης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι θα έχει επιλυθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις