Κίνα: Δάνεια-ρεκόρ 1,72 τρισ. δολαρίων χορήγησαν οι τράπεζες

Αύξηση 22,3% κατέγραψε τον Ιούνιο ο νέος τραπεζικός δανεισμός στην Κίνα, καθώς οι αρχές συνέχισαν τα μέτρα τόνωσης των πιστώσεων και χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, μετά την έντονη συρρίκνωση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Οπως μεταδίδει το Reuters, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν νέα δάνεια ύψους 1,81 τρισ. γουάν (258,29 δισ. δολαρίων) τον Ιούνιο, έναντι 1,48 τρισ. γουαν τον Μάιο, ποσό λίγο υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Έτσι, ο τραπεζικός δανεισμός το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε στο ποσό ρεκόρ των 12,09 τρισ. γουαν (1,72 τρισ. δολαρίων), ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 9,67 τρισ. γουάν που είχε καταγραφεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα ο διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας προέβλεψε πως τα νέα δάνεια θα μπορούσαν να αγγίξουν τα 20 τρισ. γουάν στο σύνολο του έτους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις