Το ΕΒΕΘ ζητά την κατάργηση των τελών εισόδου στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης

Το ΕΒΕΘ τονίζει σε επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι «μνημείο αντιεπιχειρηματικής λογικής» και προκύπτει από την «καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος».

Την επιστολή υπογράφει ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης και έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η πληροφορία που λάβαμε από τον Σύνδεσμο Εμπόρων Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης ΑΕ, ότι η εταιρεία αύξησε υπέρμετρα τα τέλη εισόδου για τους αγοραστές.

Είναι προφανές ότι δεν αποτελεί ορθή πρακτική η επιβολή τελών προς αγοραστές για να προσέλθουν απλά και μόνο στον τόπο των συναλλαγών. Η συγκεκριμένη πρακτική δεν υποστηρίζεται από καμία επιχειρηματική λογική, παρά μόνο από την καταχρηστική εξάσκηση μονοπωλιακής ισχύος. Προφανώς, η εξακολούθηση αυτών των πρακτικών θα οδηγήσει στην ακύρωση των λειτουργιών της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης και την εκτροπή του εκεί πραγματοποιούμενου εμπορίου σε άλλους χώρους. Επιτρέψτε μας να αναρωτηθούμε αν αυτό αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας, η οποία συμπαρασύρει με τις πρακτικές της την Ελληνική Πολιτεία, τουλάχιστον ως εποπτεύουσα Αρχή, σε πράξεις που δεν συνάδουν με την επιδιωκόμενη αναζωογόνηση της οικονομίας.

Θεωρούμε απαραίτητο να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση και να καταργηθούν οριστικά τα τέλη που επιβάλλονται στους αγοραστές. Έτσι πιστεύουμε ότι θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στο μνημείο αυτό της αντιεπιχειρηματικής λογικής.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση».

Δείτε επίσης