Σκρέκας: Αποζημιώσεις σε πατατοπαραγωγούς
Σκρέκας Πατατοπαραγωγοί Αποζημιώσεις

Αποζημιώσεις για τους πατατοπαραγωγούς θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ οι ελαιοπαραγωγοί που επλήγησαν από τον καύσωνα του Μαΐου θα αποζημιωθούν μέσω του προγράμματος ΠΣΕΑ. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στην Καλαμάτα.

Ο κ. Σκρέκας είπε ότι η πανδημία του κορονοϊού αποτελεί ευκαιρία για προϊόντα του πρωτογενούς τομέα και ότι η κυβέρνηση έχει εθνικό σχέδιο για την ανάδειξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Είπε ακόμη ότι θα αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, με ταυτόχρονη αξιοποίηση πόρων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε ο παραγωγός να πληρώνει μικρότερες εισφορές και να παίρνει μεγαλύτερη αποζημίωση.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις ο υφυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση μείωσε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο το εισόδημα των αγροτών. Μιλώντας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το βρόχινο νερό, καθώς αξιοποιείται μόνο το 11% των επιφανειακών υδάτων.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις