Ζάκυνθος: Χωρίς υπάλληλο το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ένα τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ) που στεγάζεται στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς ο υπάλληλος που χορηγούσε τις βεβαιώσεις κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, παραιτήθηκε με αποτέλεσμα οι αγρότες του νησιού να μένουν «στον αέρα», ενώ σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Για αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ζακύνθου, Νίκος Τσουκαλάς. Ο κ. Τσουκαλάς, αρχικά πήρε το λόγο και τόνισε: 

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία για να ενημερώσουμε την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τον αγροτικό κόσμο για ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους υπαλλήλους ΚΕΠΠΥΕΛ, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα να ορίζουν το κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Αυτή είναι η τρίτη ενημέρωση που κάνει ο Σύλλογος Λογιστών στον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος έχει πάρει πρωτοβουλίες μήπως λυθεί το πρόβλημα. Ο υπάλληλος που ήταν αρμόδιος για να μαζεύει τους φακέλους και να τους στέλνει την Περιφέρεια για τον ορισμό του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, παραιτήθηκε από την υπηρεσία του. Κατά συνέπεια, υπάρχει πρόβλημα και κενό στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή, οι φορολογούμενοι Ζακυνθινοί αγρότες δεν μπορούν να δηλώσουν ή να βελτιώσουν ή να τροποποιήσουν και να ενταχθούν ξανά στο κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, γιατί δεν υπάρχει υπάλληλος να λαμβάνει το φάκελο. Δεν πρόκειται για πρόβλημα της Περιφέρειας, αλλά της Αποκεντρωμένης. Έχουμε μιλήσει και με την Αποκεντρωμένη και με το Υπουργείο. Πρέπει να σταλεί ένας υπάλληλος τουλάχιστον για τρεις μήνες στη Ζάκυνθο για να εξυπηρετήσει τους αγρότες. Από ό,τι κατάλαβα από την επικοινωνία που είχαμε με την Αποκεντρωμένη δεν υπάρχει άμεση λύση».

Ο κ. Στασινόπουλος ανέφερε: «Στο κτήριο της Π.Ε. φιλοξενούμε την υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας, το ΚΕΠΠΥΕΛ, που δίνει τις βεβαιώσεις για τους νέους αγρότες. Για λόγους εσωτερικούς, επειδή παραιτήθηκε ένας υπάλληλος, η υπηρεσία είναι κλειστή. Αυτή την περίοδο υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις, με αποτέλεσμα όλοι οι αγρότες του νησιού που χρειάζονται αυτή τη βεβαίωση να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν και δημιουργείται ένα αδιέξοδο. Επικοινωνήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχου, τον κ. Ορφανό, του μεταφέραμε το πρόβλημα – που είναι και κοινωνικό και πολιτικό – και μας διαβεβαίωσε ότι το επόμενο διάστημα θα προβεί σε μετακινήσεις υπαλλήλων. Τονίσαμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί αν λήξει η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και δεν εξυπηρετηθούν οι αγρότες θα υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις και σωστά δεν θα συμπληρωθούν τα έγγραφά τους. Ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να δοθεί μία λύση. Παρακαλούμε τους αγρότες του νησιού να κάνουν λίγη υπομονή. Να ξέρουν ότι έχουμε σκύψει πάνω στο πρόβλημα με την πρωτοβουλία που έλαβε ο Σύλλογος Λογιστών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις