Εξιτήριο σύντομα για τον 60χρονο αγρότη που νόσησε από ελονοσία
Αγρότη Ελονοσία

Καλά στην υγεία του είναι ο 60χρονος αγρότης από το Σιδηρόκαστρο ο οποίος διαπιστώθηκε ότι νοσεί από ελονοσία. Ο 60χρονος που τον τσίμπησε μολυσμένο κουνούπι ενώ ασχολούνταν με αγροτικές εργασίες, έχοντας συμπτώματα όπως πυρετός, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου όπου μετά από τις πρώτες εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν αμέσως ότι είχε προσβληθεί από το παράσιτο της ελονοσίας.

Διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Σερρών όπου και νοσηλεύεται , του χορηγείται η απαιτούμενη αγωγή, είναι καλά στην υγεία του και  αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας ο Νομίατρος Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης είπε ότι η  ελονοσία είναι ένα λοιμώδες νόσημα που οφείλεται στο παράσιτο της ελονοσίας  και μεταδίδεται μέσω των θηλυκών κουνουπιών, δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κυρίως μέσω κουνουπιών. Κάθε χρόνο έχουμε περίπου 10 με 20 κρούσματα ελονοσίας σε όλη τη χώρα κυρίως όμως σε άτομα που επισκέφθηκαν  χώρες  κυρίως της Αφρικής, ενώ στην Π.Ε Σερρών έχουμε χρόνια να εντοπίσουμε κρούσμα ελονοσίας.

Ήδη από την Π.Ε Σερρών και το Δήμο έχουν γίνει και συνεχίζονται ψεκασμοί γύρω από το Νοσοκομείο, το σπίτι του 60χρονου αλλά και στην αγροτική περιοχή που κινήθηκε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις