Επένδυση του ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για τη προστασία περιβάλλοντος

Την υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου συνεχίζει ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ που αφορά στη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος υιοθετώντας πράσινες πρακτικές με άμεσο θετικό αποτύπωμα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, επενδύει στο πλέον σύγχρονο και πιστοποιημένο σύστημα διαβροχής των σωρών στερεών καυσίμων και πρώτων υλών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προστασία του περιβάλλοντος. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προηγμένη αυτή τεχνολογία εγκλωβίζει τη σκόνη και προλαμβάνει σημαντικά τη διαφυγή της στο περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με το σχηματισμό ενός λεπτού προστατευτικού στρώματος στην επιφάνεια των σωρών που είναι ανθεκτικό και στις πιο έντονες καιρικές συνθήκες. Το εξελιγμένο φορητό σύστημα διαβροχής χρησιμοποιεί 100% βιοδιασπώμενο υλικό, απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.  Η πρακτική αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην ελληνική βιομηχανία από το Εργοστάσιο Μηλακίου Ευβοίας για την καταστολή της διαφυγούσας σκόνης στους χώρους αποθήκευσης στερεών καυσίμων και πρώτων υλών. Αποτελεί ωστόσο ευρωπαϊκή καλή πρακτική που ήδη χρησιμοποιείται σε χώρες με υψηλό δείκτη περιβαλλοντικής απόδοσης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο. Επιπλέον, χάρη στον προηγμένο σχεδιασμό του εξοπλισμού, επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση χρήσης νερού, μειώνοντας ταυτόχρονα και το υδάτινο αποτύπωμά της εγκατάστασης.

Ο Βασίλης Καμπάνης, διευθυντής του εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι, ανέφερε σχετικά ότι «υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την επίτευξη των στόχων αειφορίας. Με κεντρικό μέλημα την προστασία του περιβάλλοντος, τη συνετή χρήση των φυσικών πόρων και με προτεραιότητα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας του Αλιβερίου, επενδύουμε στην περαιτέρω τεχνολογική αναβάθμιση του εξοπλισμού του Εργοστασίου μας στο Μηλάκι. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις σύγχρονες προκλήσεις με υπευθυνότητα, βελτιώνοντας συνεχώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα». 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις