Bayer: Ανταμείβει τους αγρότες της για τη δημιουργία πιστώσεων άνθρακα

Ξεκινώντας αυτόν τον μήνα, η Bayer θα αρχίσει να επιβραβεύει τους αγρότες στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία πιστώσεων άνθρακα, υιοθετώντας πρακτικές έξυπνες για το κλίμα - όπως η καλλιέργεια χωρίς καλλιέργεια και η χρήση καλλιεργειών κάλυψης - σχεδιασμένες να βοηθήσουν τη γεωργία να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα και το αέριο του θερμοκηπίου. Εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Η «Carbon Initiative» της Bayer βοηθά την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 30% το 2030.

Το έδαφος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους απομόνωσης του άνθρακα. Το κίνητρο των αγροτών να αγκαλιάσουν τη χρήση αζώτου χωρίς ακρίβεια ή να καλύψει τις καλλιέργειες βοηθά στην περαιτέρω απομόνωση του άνθρακα στο έδαφος, στη μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων και στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου. Ενώ σήμερα οι αγρότες επιβραβεύονται αποκλειστικά για την παραγωγή τροφίμων, ζωοτροφών και φυτικών ινών, όσοι συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Bayer Carbon Initiative θα έχουν την ευκαιρία να ανταμειφθούν για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των εκμεταλλεύσεων και για άλλες προσπάθειες αειφορίας.

Πως λειτουργεί

Η σεζόν 2020/2021 του προγράμματος θα περιλαμβάνει περίπου 1.200 αγρότες στη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Και στις δύο χώρες, οι αγρότες θα λάβουν βοήθεια για την εφαρμογή κλιματικών έξυπνων γεωργικών πρακτικών και η Bayer θα αποκτήσει τις αφαιρέσεις άνθρακα που δημιουργούνται από αυτές τις πρακτικές σε διαφανείς τιμές. Η Bayer συνεργάζεται επίσης με συνεργάτες όπως η Embrapa στη Βραζιλία για τη δημιουργία μιας βιώσιμης αγοράς άνθρακα για τους αγρότες.

Η Bayer σχεδιάζει να επεκτείνει το πρόγραμμα στις ΗΠΑ και τη Βραζιλία σε άλλους αγρότες και στη συνέχεια αργότερα σε άλλες περιοχές του κόσμου με προσαρμοσμένες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν στους καλλιεργητές να επιλέξουν ποιες πρακτικές και υλοποιήσεις είναι πιο κατάλληλες για το κλίμα. Στην Ευρώπη, η εταιρεία διερευνά πώς θα μπορούσε να προσαρμοστεί αυτή η καινοτόμος προσέγγιση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Στην Ασία, στόχος του είναι να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας για τους μικροκαλλιεργητές καθώς και στη μείωση των εκπομπών μεθανίου από την καλλιέργεια ρυζιού.

Τα τελευταία χρόνια, η Bayer εργάζεται για την εφαρμογή πιο ενεργειακά αποδοτικών και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών. Το 2018, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας Ρυζιού για την ανάπτυξη και προώθηση μιας αποτελεσματικής και βιώσιμης μεθόδου παραγωγής ρυζιού - μια μέθοδος που θα επέτρεπε στους αγρότες να κερδίσουν περισσότερα.

Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται Direct Seeded Rice Consortium (DSRC), αναπτύσσει ένα ολοκληρωμένο, επιστημονικά, αγρονομικό πακέτο προσαρμοσμένο για άμεση παραγωγή ρυζιού σπόρου στην Ασία, καθιστώντας το άμεσο σπόρο ρύζι προσιτό και ευρέως διαθέσιμο στους γεωργούς ρυζιού, ενισχύοντας έτσι την οικονομική και οικολογική βιωσιμότητα της παραγωγής ρυζιού στην Ασία.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις