USDA: Ενημέρωση σχετικά με τη βιομηχανία κτηνοτροφίας και κρεάτων

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να διασφαλίσει δίκαιες και ανταγωνιστικές αγορές για τη βιομηχανία κτηνοτροφίας, κρέατος και πουλερικών, σήμερα το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη συνεχιζόμενη έρευνα σχετικά με την εξάπλωση της τιμής του βοείου κρέατος και των βοοειδών.
 
«Το κλείσιμο του εργοστασίου συσκευασίας βοείου κρέατος Tyson στο Holcomb, Κάνσας, μετά από πυρκαγιά στην εγκατάσταση και η πανδημία COVID-19 διέκοψαν σαφώς τις αγορές και τα συστήματα επεξεργασίας που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή και πώληση βοείου κρέατος των ΗΠΑ», δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας των ΗΠΑ. Sonny Perdue. «Η έκθεση εξετάζει αυτές τις οικονομικές διαταραχές και τη σημαντική αύξηση της διάδοσης μεταξύ των τιμών βοείου κρέατος και βοοειδών που προέρχονται από αυτές. Παρόλο που είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρέχουμε αυτήν την ενημέρωση, διαβεβαιώνουμε τους παραγωγούς ότι η δουλειά μας συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν παραβιάσεις του νόμου περί Packers and Stockyards. Εάν εντοπιστούν αθέμιτες πρακτικές, θα αναλάβουμε γρήγορη δράση επιβολής.»

Ιστορικό:

Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την Υπηρεσία Γεωργικού Μάρκετινγκ του USDA σε συντονισμό με το γραφείο του Chief Economist, συνοψίζει τις συνθήκες της αγοράς, τις τιμές των βοοειδών που τρέφονται, τις τιμές των βοοειδών σε κουτιά και την εξάπλωση πριν και μετά την πυρκαγιά και το κλείσιμο του εργοστασίου Tyson Holcomb, και πριν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.
 
Η έκθεση συζητά επίσης διάφορα ζητήματα πολιτικής υπό το φως της επιθυμίας πολλών συμμετεχόντων στην αγορά για βελτιωμένη ανακάλυψη τιμών, αναζωογονητικό ανταγωνισμό και μια πιο διαφανή σχέση μεταξύ των τιμών των ζώντων βοοειδών και των προϊόντων που προκύπτουν. Οι εκτιμήσεις περιλαμβάνουν πιθανές ενημερώσεις στην Υποχρεωτική Αναφορά Κτηνοτροφίας για τη μείωση των περιπτώσεων μη αναφοράς και την αύξηση των ποσοστών συναλλαγών σε μετρητά με διαπραγμάτευση, προσέγγιση διαχείρισης κινδύνων, εκπαίδευση και βελτιώσεις προϊόντων για μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, μικρές έως πολύ μικρές δυνατότητες επεξεργασίας κρέατος και ευκαιρίες, και βελτιώσεις στα εργαλεία έρευνας και επιβολής του νόμου Packers and Stockyards Act.
 
Παρόλο που η έκθεση δεν εξετάζει πιθανές παραβιάσεις του νόμου περί Packers and Stockyards, το προσωπικό της USDA έχει διατηρήσει μια σχέση συνεργασίας με το προσωπικό του τμήματος αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (DOJ) και έχει συζητήσει ισχυρισμούς για αντιανταγωνιστικές πρακτικές στη βιομηχανία συσκευασίας κρέατος. Εάν το USDA εντοπίσει παραβίαση του νόμου περί Packers and Stockyards, εξουσιοδοτείται να αναφέρει την παράβαση στην DOJ για δίωξη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις